EjendomsWatch

Lufthavn igangsætter udvidelse til en kvart mia. kr.

Bedre genvej fra metro til sikkerhedskontrol indgår i kommende udbygning. Også ny udgang fra bagageudleveringen på vej.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto

Flere end 20 mio. mennesker kommer hvert år gennem den travle Terminal 3 i Københavns Lufthavn — og tallet vokser. Derfor planlægger lufthavnen en markant ombygning og udbygning til samlet en kvart mia. kr., oplyser Københavns Lufthavne.

"Terminal 3 er det første og sidste indtryk, de fleste rejsende får af Københavns lufthavn — og det skal være et godt indtryk. I de senere år er lufthavnen vokset med en million passagerer om året, så nu er der brug for mere plads. Derfor sætter vi nu gang i to af fire store byggeprojekter," siger Christian Poulsen, teknisk direktør i Københavns Lufthavn, i meddelelsen.

De to mest markante byggeprojekter i Terminal 3 er planen om tilbygning og genvejen fra metroen.

"Stadigt flere tjekker ind hjemmefra og rejser blot med håndbagage. De skal kunne gå direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen uden at skulle ned på det travle gulv i Terminal 3. Det samme gælder dem, der skal i Terminal 2. Derfor planlægger vi en genvej i form af en gangbro i 1. salshøjde fra metroen og hele vejen gennem Terminal 3. Vores beregninger viser, at flere end to millioner rejsende vil bruge den genvej," siger Christian Poulsen.

Den kommende bro vil frigive en masse gulvplads i den travle Terminal 3. Genvejen fra metroen skal efter planen dog først bygges i efteråret 2018, da den er afhængig af de tre andre byggeprojekter.

De omfatter en udvidelse af området mellem Terminal 3 og Terminal 2 med i alt 1500 kvm fordelt på tre etager.

Tilbygningen mellem terminalerne er planlagt til at skulle opføres fra efteråret 2017 og skal være klar i sommeren 2018. Frem til da skal der først gennemføres to byggeprojekter på gulvet, som sættes i gang nu.

"For at skabe mere plads til alle flytter vi udgangen fra bagage-udleveringen, så de ankommende passagerer kommer tættere på taxaer og busser. Det vil også give bedre plads til at tage imod venner og familie, der kommer hjem fra rejse. Samtidig giver det en mere klar opdeling mellem de, der ankommer, og de der skal rejse, fortæller Christian Poulsen.

Udbygningen af Terminal 3 er en del af den samlede udbygningsplan "Expanding CPH" for, hvordan lufthavnen kan vokse til 40 mio. passagerer.

Københavns Lufthavn barsler med udvidelser for 400 mio. kr.

Københavns Lufthavn gør butiksåbninger til en videnskab

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier