EjendomsWatch

Erhvervsfolk nægter at opgive planen om ny Aarhus-lufthavn

Tilhængerne af en ny, international lufthavn ved Aarhus peger på ny beliggenhed, efter et byrådsflertal  siger nej til at placere den ved Thomasminde nord for byen.

Terje Vammen, direktør i Erhverv Aarhus. | Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

Tilhængerne af en ny, international lufthavn ved Aarhus giver ikke op, selvom et byrådsflertal i aftes sagde nej til at placere den ved Thomasminde nord for byen.

Der er nemlig andre løsninger, mener Lasse Thomassen, der er talsmand for foreningen Lufthavn til Aarhus.

Han peger på en placering ved Låsby, som ligger midt mellem Aarhus og Silkeborg. En placering, som i en tidligere undersøgelse af lufthavns-muligheder blev udpeget som den mest ideelle.

Politikerne i Skanderborg Kommune, som Låsby hører under, har sagt blankt nej til en lufthavn ved Låsby, men det generer ikke Lasse Thomassen, som peger på, at det er lang tid siden, de har sagt nej.

"Der er kommet mange nye ting til. Investorer er så småt begyndt at melde sig på banen, og vi har haft dialoger med interessante personer, så tror jeg ikke, lufthavnsplanen er død her," siger han til DR Østjylland.

Aarhus opgiver drømmen om ny lufthavn i Thomasminde

Heller ikke direktør i Erhverv Aarhus, Terje Vammen,vil opgive kampen for en ny lufthavn ved Aarhus.

"En rigtig ide og en rigtig beslutning bliver jo ikke forkert, fordi man endnu engang synes, det er for svært at komme igennem med på grund af de mange forskellige interesser omkring det," siger han til DR Østjylland.

Væksten i luftfarten er kommet for at blive, mener han.

"De fem jyske lufthavne har haft mellem 5 og 7 pct. vækst bare i år, så behovet er der og vil stadig være der fremover. Så jeg tror ikke, planen om en ny lufthavn dør på det her grundlag, siger Terje Vammen.

Det afgørende skridt til et politisk nej til Thomasminde kom efter borgmester Jacob Bundsgaards (S) møde i går med transportminister Hans Christian Schmidt (V).

EU kommisionen har også sagt, der er rigelig kapacitet i de nuværende jyske lufthavne.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR Østjylland)

Aarhus mangler hotelværelser for at fortsætte turistboom

Byudvikler går efter piger i bikini

Nyt Danske Bank-domicil i broget kvarter

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier