EjendomsWatch

100 meter højt prestigebyggeri i Aarhus får grønt lys fra politikere

Med 31 etager bliver højhuset ved det gamle vandtårn i Aarhus Nord en af byens højeste bygninger. Flere politikere ærgrer sig over over det endelige projekts udformning.

Foto: PR (3xN)

Medlemmerne af Aarhus Byråd var onsdag aften enige om at godkende lokalplanen for et nyt højhus i Aarhus N, hvor Hotel La Tour ligger i dag, skriver JP Aarhus.

Dermed er vejen banet for at rive det eksisterende hotel ned og bygge et nyt højhus i 5-31 etager til boligformål med tilhørende parkeringskælder. De fleste partier udtrykte dog ærgrelse over, at byggeprojektet ikke indebærer offentlig adgang til de øverste etager.

"Det ærgrer os dog, at der ikke er mulighed for offentlig adgang til højhuset. Jeg synes egentlig, at det er paradoksalt, fordi byrådet mange gange har pointeret, at offentlig adgang i højhuse skal prioriteres, men det er åbenbart ikke blevet hørt rundt om i systemet. Men ellers opfylder projektet alle kriterier. Det er et godt sted med adgang til kollektiv trafik og uddannelsesinstitutioner i nærheden," siger byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils (EL) til JP Aarhus.

Højhusbebyggelsen får et samlet etageareal på 23.000 kvm og udformes med ca. 300 boliger med fællesfaciliteter i stueetagen. Boligerne opføres i varierende størrelser dog med hovedvægt på mindre boliger til studerende. Projetktet er tegnet af arkitektfirmaet 3XN.

Skæbnetime forlænges for 100 meter boligtårn i Aarhus

Tegnestue kigger fremad efter dyrt arenabyggeri

Sure naboer preller af på Aarhus-matador

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier