EjendomsWatch

Højhusprojekt på vej nær Aarhus Havn

Nyt højhus over for Dokk1 bliver en blanding af kontor og boliger. Efterkommer af møbeldynasti er blandt investorerne.

Foto: Schmidt, Hammer og Lassen

Et nyt højhusbyggeri er på vej på Europaplads lige ved siden af politigården i Aarhus og over for Dokk1, skriver Aarhus Stiftstidende. Projektet er sat sammen af syv bygninger, der varierer i højden fra tre til 17 etager.

Byggeriet bliver lavest mod Mindegade og Dokk1 og højest inde bagved mod Ridderstræde og politigården. Overalt med grønne tage og taghaver.

Bag projektet, som meget snart kommer i offentlig for-høring, står århusianske Finn Bach Petersen og Poul Kristiansen fra Silkeborg, der er ud af familien, der skabte Tvilum Møbelfabrik i Fårvang. Arkitekter på højhusprojektet er Schmidt, Hammer og Lassen, der også har tegnet Dokk1, som det kommende byggeri i høj grad skal spille sammen med.

"Planen lige nu er, at det skal være halvt boliger og halvt kontorer - og med publikumsorienterede aktiviteter som restauranter, caféer og butikker i stueplan. Og derudover en p-kælder med plads til 200 biler," siger Finn Bach Petersen til Aarhus Stiftstidende.

Aarhus går fra stor by til storby

Aarhus klar til 100.000 kvm grundsalg i ny havnebydel

Danica skyder udviklingen af Aarhus Sydhavn i gang

Lego-arving er langsigtet ejer af 900 lejemål i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier