EjendomsWatch

Tegnestue kigger fremad efter dyrt arenabyggeri

Ekstra ingeniørbistand til Royal Arena i København sætter sit præg på årsregnskabet hos 3XN. Til gengæld åbner tegnestuen kontor i udlandet.

Foto: Stine Tidsvilde/Polfoto

"Årets resultat anses for utilfredsstillende" og "Færdiggørelsen af Copenhagen Arena i København har været mere ressourcekrævende end forventet". Tegnestuen 3XN har blødt millioner på arenabyggeri, viser årsregnskabet.

Det skriver Licitationen.

Som totalrådgiver har arkitektvirksomheden - der er kendt for Den Blå Planet og Hotel Bella Sky - i forløbet med den nye Royal Arena i København været nødsaget til at hyre danske ingeniører til opgaven, selv om den engelske rådgivervirksomhed Arup ellers var på sagen.

"Det har været dyre lærepenge, men bygherre er tilfreds med resultatet, og nu er vi rustet til tilsvarende opgaver i udlandet," siger Kim Herforth Nielsen, arkitekt, stifter af 3XN og næstformand i bestyrelsen, til Licitationen.

Selskabet åbner kontor i New York og satser derigennem på USA og Canada. I forvejen er 3XN aktive i Sverige, Tyskland og Australien.

Skæbnetime forlænges for 100 meter boligtårn i Aarhus

Danske arkitekter bag boligbyggeri i Wien

Arkitektoniske højdepunkter i Ørestad

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier