Skæbnetime forlænges for 100 meter boligtårn i Aarhus

Byrådet i Aarhus er så utilfreds med svar fra bygherren til det 100 meter høje "La Tour Tårnet", at det sender projektet til behandling i teknisk udvalg.
Foto: PR (3xN)
Foto: PR (3xN)

Projektet "La Tour Tårnet" i Aarhus må forblive i limbo. Forventningen var, at Aarhus Byråd skulle have godkendt projektet af det 100 meter høje, halvcirkelformede hus, der trapper op fra fem til 31 etager. Men i stedet sender det byggeprojektet til behandling i teknisk udvalg. Det skriver JP Aarhus.

Det er SF og Enhedslisten, der har vurderet, at bygherren endnu ikke har svaret fyldestgørende på byrådets forslag om, at der er offentlig adgang til de øverste etager i tårnet. Ifølge avisen er offentlig adgang blevet undersøgt i høringsfasen, og bygherren, Jens Richard Pedersen, fortæller, at det vil betyde, at der skal bruges bygningskvadratmeter til blandt andet elevatorer. De mistede boligkvadratmeter vil have så stor økonomisk betydning, at det vil være umuligt at realisere projektet, lyder det fra ham.

Men det svar stiller politikerne sig ikke tilfredse med.

"Vi mangler svar på, hvad der ligger i det svar om, at man ikke kan få byggeriet til at hænge sammen, hvis offentligheden skal have adgang til udsigten fra byggeriet," sagde Jan Ravn Christensen (SF) ifølge avisen, der bliver bakket op af Enhedslistens Peter Hegner Bonfils, der sendte sagen til behandling i teknisk udvalg.

Projektet, der er tegnet af arkitekterne 3XN, skal rumme 300 lejligheder på grunden, hvor Hotel la Tour og bydelens gamle vandtårn ligger.

Skæbnetime for 100 meter boligtårn i Aarhus Nord

Markant aarhusiansk vartegn i udbud

Sure naboer preller af på Aarhus-matador 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også