Strandvejskloster bliver til almene ældreboliger

Ombygningen løber op i et trecifret millionbeløb og består af både en renovering af klostret og en ny tilbygning. En unik opgave, lyder det fra direktør.
Foto: Rubow Arkitekter
Foto: Rubow Arkitekter

Den almene boligorganisation Lejerbo har valgt entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen som totalentreprenør på ombygningen af det katolske kloster Sankt Joseph, der ligger på Strandvejen i København. Det skriver Licitationen.

Det vindende bud fra den Ringsted-baserede entreprenør og samarbejdspartnerne Rubow Arkitekter og Sweco Rådgivende Ingeniører lyder på 233 mio. kr. Klostret, der blev opført i 1905, skal omdannes til et plejecenter og seniorbofællesskab, og opgaven består af en renovering af den eksisterende bygning samt en ny tilbygning på 7800 kvm.

"En opgave som den her får man kun få gange i livet. Med kombinationen af renovering og nybyggeri forener vi klosterbyggeriets solide håndværk og materialer med nutidens plejeteknologi og bæredygtighedsprincipper. Vi ser frem til at bygge med de bedste elementer fra fortiden og nutiden", siger Henrik Mielke, adm. direktør hos Enemærke og Petersen, til Licitationen.

Den nye plejecentertilbygning får 92 boliger, og de oprindelige klosterbygninger skal fremover danne ramme om et seniorbofællesskab med 33 boliger. Entreprenøren forventer at påbegynde byggeriet i ultimo 2017, og Sankt Joseph Plejecenter og Seniorbofællesskab forventes at kunne modtage de første beboere i juli 2019.

Lejerbo ekspanderer på Sjælland

Prestigefyldt alment byggeri på tidligere fyrværkerigrund bliver en fuser

Boligforening bygger på sommerlands parkeringsplads

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også