EjendomsWatch

Casa bygger Esbjerg-domicil for pensionskasse

Domicilet bliver lejet ud til rådgiverkoncern, der med 500 ansatte bliver den største ingeniørvirksomhed i byen. Politiker kalder ejendommen for Esbjergs nye vartegn

Foto: Transform Arkitekter og Pluskontoret Arkitekter

Projektudvikleren Casa opfører et kontordomicil på Bavnehøj for enden af Esbjergs Jernbanegade for PFA. Ejendommen vil blive lejet ud til rådgiverkoncernen Rambøll, skriver Jydskevestkysten.

John Snedker (S), formand for Esbjerg Kommunes plan- og miljøudvalg, betegner byggeriet som "det nye vartegn for Esbjerg", idet domicilet vil danne en markant indgang til den indre by. Bygningen har tre vinger til Rambølls tre hovedafdelinger: Olie & Gas, Energi og Byggeri.

"Bygningen bliver et af de mest markante byggerier i Esbjerg centrum i nyere tid. Med nærheden til byen kommer vi tættere på kunderne, samtidig med, at det stærke faglige miljø vil være med til at tiltrække fremtidens ingeniører," siger John Sørensen, adm. direktør i Rambøll Olie & Gas, som står for langt størstedelen af virksomhedens aktiviteter i regionen, til Jydskevestkysten.

Ejendommen bliver på ca. 11.000 kvm. Det er tegnet af Pluskontoret Arkitekter og Transform Arkitekter i samarbejde med Casa og Rambøll. Det forventes klar til indflytning i sommeren 2017.

Niras skal projektere prestigeprojekt i Esbjerg

Fagforening bygger Esbjergs største kontorbyggeri

Hotelinvestorer nøler med 50 meter højt Esbjerg-projekt

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier