Påbud sender Esbjerg-søskendes ejendomsselskab i rødt

Med et påbud fra Erhvervsstyrelsen om at korrigere regnskab for 2015 går egenkapital i rødt hos en af byens største ejendomsbesiddere. Ejer kalder ændringen en teknikalitet.
Blandt ejendommene hos Bangs Gård i Esbjerg finder man Hotel Britannia. | Foto: PR
Blandt ejendommene hos Bangs Gård i Esbjerg finder man Hotel Britannia. | Foto: PR

Ejendomsaktieselskabet Bangs Gård, der er en af Esbjergs største ejendomsbesiddere, er af Erhvervsstyrelsen blevet pålagt at udarbejde et nyt regnskab, skriver Jydskevestkysten. Det har unægtelig vendt op og ned på et for selskabet særdeles afgørende nøgletal.

Således er egenkapitalen i selskabet, der har ejendomme opgjort til en samlet værdi på op imod 800 mio. kr., nu ændret fra et plus på godt 15 mio. kr. til et minus 103 mio. kr. Dermed er selskabet teknisk set insolvent og lever på bankens nåde.

I det oprindelige 2015-regnskab, som blev offentliggjort i juni, havde Bangs Gård undladt at indregne de såkaldte renteswaps, selvom årsregnskabsloven klart siger, at gældsforpligtelser skal medtages. Det fik Erhvervsstyrelsen til at anvende sin hårdeste sanktionsmulighed og pålægge selskabet at udarbejde et nyt regnskab.

"Vi har aflagt et regnskab, hvor der er ændret én ting: det, der tidligere stod i teksten, er flyttet om i tal-delen. Med swap-aftalen, som er indgået for flere år siden, lavede vi en renteafdækning i danske renter og danske kroner, som godt nok er låst på et for højt niveau, men dog giver en rentesikkerhed. Det kan vi selvfølgelig ikke bruge til så meget i øjeblikket, men hvis renten stiger, så er vi garderet," siger Mads Dam Jensen, der er adm. direktør og sammen med søsteren Mia Dam Karkov ejer Ejendomsaktieselskabet Bangs Gård efter et generationsskifte, hvor faderen Eivind Dam Jensen ikke længere er en del af selskabet.

Københavnske ejendomme giver gevinst til Esbjerg-pengemænd

Ny bydel i Esbjerg står foran realisering

Fagforening bygger Esbjergs største kontorbyggeri

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også