EjendomsWatch

Fagforening bygger Esbjergs største kontorbyggeri

Arkitektkonkurrence på vej til domicil på 18.000 kvm på Esbjerg Strand. Hidtidigt domicil ved Esbjerg Lufthavn udlejes.

Johnny Nim, landsformand for og stifter af Det Faglige Hus. | Foto: Carsten Andreasen/Polfoto

Landsformand Johnny Nim fra fagforeningen Det Faglige Hus har sat sin underskrift på købet af et 12.500 kvm stort grundstykke på Esbjerg Strand, hvor Det Faglige Hus skal bygge nyt domicil på 18.000 kvm. Samtidig fik Det Faglige Hus option på 7500 kvm mere, skriver Jydskevestkysten.

Hvornår et egentligt byggeri af den kommende kontorbygning på Esbjerg Strand kan iværksættes afhænger af aftaler, som Det Faglige Hus er ved at indgå i tilknytning til et andet stort byggeprojekt, man er involveret i, nemlig et storstilet boligprojekt i det gamle teglværkskvarter omkring byens tidligere Falck-station på Gammelby Ringvej.

"Men vi er rimeligt optimistiske. Vi mangler blot at få underskrevet et par meget store aftaler. Derefter udskriver vi en arkitektkonkurrence om vores nye domicil," siger Johnny Nim til Jydskevestkysten, der allerede forhandler om at udleje en del af organisationens nuværende knap 9.000 kvm store domicil ved Esbjerg Lufthavn.

Den nordligste del af Esbjerg Havn er i øjeblikket ved at blive udviklet til et blandet byområde med lystbådehavn, domiciler og "rekreative maritime funktioner," som Esbjerg Kommune beskriver planerne på sin hjemmeside.

Forudseende boligforening vil bygge studieboliger i Esbjerg

Københavnske ejendomme giver gevinst til Esbjerg-pengemænd

Ny investor skyder trecifret millionbeløb i Esbjerg Storcenter

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier