EjendomsWatch

Byudvikler forsvarer politikeres studietur

Den Aarhus-baserede byudvikler Rune Kilden stiller sig på politikernes side i sagen om, hvorvidt en kommunalt betalt studietur til Canada og USA for en lille halv mio. kr. er berettiget. Han foreslår en tur mere.

Rune Kilden. | Foto: Casper Dalhoff, Polfoto (arkiv)

Aarhus-udvikleren Rune Kilden går i brechen for byens kommunalpolitikere og embedsmænd, der møder kritik efter en studietur til Canada og USA, hvor 15 mennesker var af sted på kommunens regning. Det skriver JP Aarhus.

Studieturen beløb sig på 462.000 kr. og var dermed den dyreste i fem år, skriver JP Aarhus, der har fået aktindsigt. Rune Kilden melder sig på banen med et langt offentligt opslag, hvori han blandt andet skriver:

"Jeg har oplevet politikere kontakte mig for at fortælle om det, de havde oplevet og deres tanke om, hvordan vi kunne oversætte det til Aarhus. På baggrund af alt det spændende, de her mennesker kom hjem med i bagagen, har jeg faktisk spurgt, om ikke Aarhus Kommune kunne tage initiativ til en ny tur, hvor os, der arbejder med byens udvikling, kunne tage med (vi skal nok selv betale)," skriver han.

Ifølge et notat fra teknisk udvalg skulle rejsedeltagerne blandt andet drøfte bystrategi og politisk lederskab, besøge byer "med klare bymæssige identiteter og klare bystrategier" samt opleve bylivet i de to storbyer Vancouver i den canadiske delstat British Columbia og Portland i den amerikanske delstat Oregon. Begge byer ligger ud til Stillehavet i den nordvestlige del af det nordamerikanske kontinent.

Med på Aarhus Kommunes studietur var blandt andet Kristian Würtz (S), rådmand for teknik og miljø, og Bente Lykke Sørensen, kommunens chef for bolig- og projektudvikling.

Erhvervsbuddhaen, gadedrengen og kapitalisten

Der står en kvinde bag byggeboom i Aarhus

Byudvikler går efter piger i bikini

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier