EjendomsWatch

Byudvikler tror på at vinde udbud på nyt Aarhus-vartegn

Onsdag er sidste frist for at byde på anden etape af et af Aarhus' mest spektakulære byggeprojekter, Lighthouse, hvor det nu gælder et 110 meter højhus, som skal være et vartegn for byen. Kendt byudvikler tror på at vinde med hjertet, siger han til Børsen.

Makkerpakket Claus Hommelhoff (tv.) og Rune Kilden. | Foto: Ida Munch/Polfoto

Efter 10 år i dvale forsøger Aarhus Kommune nu igen: Det såkaldte Lighthouse-projekt med luksuslejligheder i et højhus ved indsejlingen til Aarhus Havn er genoplivet, og onsdag er sidste frist for at byde på projektet.

Det skriver Børsen.

Byudvikler Rune Kilden og hans forretningsmakker Claus Hommelhoff har allerede opført lejligheder på den ene halvdel af den oprindeligt udlagte grund, så derfor håber de at trække sig sejrrigt ud, når kommunen skal udpege et vinderprojekt.

"Hvis vi alene skulle kigge på, hvordan vi hurtigst kunne blive rige og tage mindst mulig risiko, så er jeg ikke sikker på, at det er den her sag, vi skal løse. Men vi har hjertet med, og vi har kun lavet halvdelen. Nu vil vi godt have lov til at gøre det færdigt," siger Rune Kilden til Børsen.

En uvis faktor er jordbundforholdene, der betyder, at anden etape af Lighthouse-projektet skal realiseres på en langt dårligere undergrund.

Hele bydelen med betegnelsen Aarhus Ø skal rumme 10.000-12.000 beboere og ca. 8000 arbejdspladser. Aarhus Kommune har fået erhvervsmægleren Sadolin & Albæk til at udregne, at der p.t. er projekter for 25,1 mia. kr. i gang i det gamle havneområde, skriver Børsen.

Erhvervsbuddhaen, gadedrengen og kapitalisten

Byudvikler går efter piger i bikini

Projektudvikler bejler til byggeri af nyt Aarhus-vartegn

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier