EjendomsWatch

Byudvikler tror på at vinde udbud på nyt Aarhus-vartegn

Onsdag er sidste frist for at byde på anden etape af et af Aarhus' mest spektakulære byggeprojekter, Lighthouse, hvor det nu gælder et 110 meter højhus, som skal være et vartegn for byen. Kendt byudvikler tror på at vinde med hjertet, siger han til Børsen.

Makkerpakket Claus Hommelhoff (tv.) og Rune Kilden. | Foto: Ida Munch/Polfoto

Efter 10 år i dvale forsøger Aarhus Kommune nu igen: Det såkaldte Lighthouse-projekt med luksuslejligheder i et højhus ved indsejlingen til Aarhus Havn er genoplivet, og onsdag er sidste frist for at byde på projektet.

Det skriver Børsen.

Byudvikler Rune Kilden og hans forretningsmakker Claus Hommelhoff har allerede opført lejligheder på den ene halvdel af den oprindeligt udlagte grund, så derfor håber de at trække sig sejrrigt ud, når kommunen skal udpege et vinderprojekt.

"Hvis vi alene skulle kigge på, hvordan vi hurtigst kunne blive rige og tage mindst mulig risiko, så er jeg ikke sikker på, at det er den her sag, vi skal løse. Men vi har hjertet med, og vi har kun lavet halvdelen. Nu vil vi godt have lov til at gøre det færdigt," siger Rune Kilden til Børsen.

En uvis faktor er jordbundforholdene, der betyder, at anden etape af Lighthouse-projektet skal realiseres på en langt dårligere undergrund.

Hele bydelen med betegnelsen Aarhus Ø skal rumme 10.000-12.000 beboere og ca. 8000 arbejdspladser. Aarhus Kommune har fået erhvervsmægleren Sadolin & Albæk til at udregne, at der p.t. er projekter for 25,1 mia. kr. i gang i det gamle havneområde, skriver Børsen.

Erhvervsbuddhaen, gadedrengen og kapitalisten

Byudvikler går efter piger i bikini

Projektudvikler bejler til byggeri af nyt Aarhus-vartegn

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier