EjendomsWatch

Shoppingcenter-kæmpe tripper for at udvide for flere hundrede millioner

Udvidelse af shoppingcenteret Bruun's Galleri ved Aarhus Banegård afventer Banedanmarks beslutning omkring en ombygning af banenettet under bygningen.

Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

Aarhus Kommune og Steen & Strøm, der ejer Bruun's Galleri, har ventet meget længe på, at Banedanmark beslutter, om styrelsen vil hæve højden under Aarhus Banegårds vandrehal, eller den vil grave skinnerne en halv meter ned for at få plads til fremtidens eldrevne tog.

Den vigtige afgørelse kommer i 2017, skriver Århus Stiftstidende. Valget af løsning er helt afgørende for, at Steen & Strøm kan komme i gang med at investere mange hundrede mio. kr. i en udvidelse af Bruun's Galleri.

"Hvis Banedanmark vælger løsningen med at grave skinner og perroner ned, kan vi komme videre med det samme," siger Bente Lykke Sørensen, chef for Aarhus Kommunes afdeling for bolig- og projektudvikling, til Århus Stiftstidende.

Afgørelsen vil også afklare mulighederne for at komme i gang med omdannelsen af hele det nuværende rutebilstationsområde, herunder strækningen ned ad Ny Banegårdsgade. Planerne om nybyggeri på hele det område har ligget i kommunens skuffe i nogle år efterhånden og afventet, at Banedanmark træffer sin beslutning.

Storcenter-gigant gør klar til frasalg blandt sine 21 shoppingcentre

Butikscenter i Vejle lobbyer mod konkurrerende projekt

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier