Shoppingcenter-kæmpe tripper for at udvide for flere hundrede millioner

Udvidelse af shoppingcenteret Bruun's Galleri ved Aarhus Banegård afventer Banedanmarks beslutning omkring en ombygning af banenettet under bygningen.
Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten
Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

Aarhus Kommune og Steen & Strøm, der ejer Bruun's Galleri, har ventet meget længe på, at Banedanmark beslutter, om styrelsen vil hæve højden under Aarhus Banegårds vandrehal, eller den vil grave skinnerne en halv meter ned for at få plads til fremtidens eldrevne tog.

Den vigtige afgørelse kommer i 2017, skriver Århus Stiftstidende. Valget af løsning er helt afgørende for, at Steen & Strøm kan komme i gang med at investere mange hundrede mio. kr. i en udvidelse af Bruun's Galleri.

"Hvis Banedanmark vælger løsningen med at grave skinner og perroner ned, kan vi komme videre med det samme," siger Bente Lykke Sørensen, chef for Aarhus Kommunes afdeling for bolig- og projektudvikling, til Århus Stiftstidende.

Afgørelsen vil også afklare mulighederne for at komme i gang med omdannelsen af hele det nuværende rutebilstationsområde, herunder strækningen ned ad Ny Banegårdsgade. Planerne om nybyggeri på hele det område har ligget i kommunens skuffe i nogle år efterhånden og afventet, at Banedanmark træffer sin beslutning.

Storcenter-gigant gør klar til frasalg blandt sine 21 shoppingcentre

Butikscenter i Vejle lobbyer mod konkurrerende projekt

Aarhus går fra stor by til storby

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også