EjendomsWatch

Medie: Herning vil udvikle bydel for milliarder

Byen vil udvikle for milliarder, når Regionshospitalet lukker. Den tidligere hospitalsgrund skal blandt andet huse boliger og uddannelsesinstitutioner, lyder det fra borgmester.

Området ligger som en del af Hernings centrum. Både nye og eksisterende bygninger skal ligge på den gamle sygehusgrund. | Foto: Effekt Arkitekter

En helt ny bydel med nye boliger, byliv og grønne gader vil føje sig til Herning centrum, når Regionshospitalet Herning forlader den centrale grund for at flytte til det nye supersygehus i forstaden Gødstrup nordvest for Herning. Det skriver Licitationen.

"Helhedsplanen er både robust og realistisk, og den kan sagtens rumme, hvis nye ideer opstår, eller investorer med særlige idéer viser sig. Vi er klar over, at udviklingen af så stort et område vil tage tid. Helhedsplanen sikrer, at vi både kan være åbne for nye strømninger, men samtidig har et overordnet mål for udviklingen", siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune, til Licitationen.

Herning Kommune har netop offentliggjort en helhedsplan for den nye bydel, der skal hedde Herning+. Helhedsplanen indeholder et randområde mod den omgivende by. Bebyggelse i kanten af området bliver fortættet og tilpasset den omgivende by med byhuse i en til to etager.

Der er ikke noget konkret bud på, hvad det vil koste at omdanne bydelen, men med gængse kvadratmeterpriser vil den samlede forandring ifølge kilder, som Licitationen har spurgt, løbe op i 1 til 2 mia. kroner. Der er dog et stort forbehold, idet der er kun tale om en kommuneplan. De mere faste planer i lokalplanen kommer først senere, skriver Licitationen videre.

100.000 kvm ny bydel på vej i centrum af Herning

Herning-borgmesters rolle i kommunalt ejendomssalg møder kritik

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier