EjendomsWatch

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme

I Herning planlægger kommunen at sælge sine boligejendomme med anvisningsret. Kommunen er bedre stillet ved at lade andre eje og drive ejendomme, lyder det fra byens borgmester.

Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune. | Foto: /riitzau/Ole Frederiksen

Med en ny boligpakke vil borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V), udbrede en udliciteringstankegang til boligområdet. Derfor er det en del af planen at sælge ud af kommunens 180 udlejningsboliger, hvoraf 160 findes i Herning by. Det skriver Herning Folkeblad.

"Det er ikke en kommunal kernekompetence at drive ejendomme og ordne lejekontrakter, så dem mener jeg godt, at vi kan afhænde til det private marked, siger Lars Krarup.

Den foreløbige vurdering fra Herning Kommune lyder, at salget vil indbringe et sted mellem 60 og 100 mio. kr., men det er med forbehold for, at det endnu ikke er til at sige, om der til sidst bliver solgt 120 eller 180 boliger.

Lars Krarup understreger, at salget ikke må stå i vejen for kommunale opgaver som for eksempel at sikre socialforvaltningen en mulighed for at anvise en bolig til borgere. Det kan man blandt andet gøre ved at sælge med anvisningsret, så kommunen beholder en ret til at kunne benytte boligen.

Kølerkonge og luftkaptajn køber konkursramt ejendomsportefølje

Tyggegummidynasti blæser på underskud i ejendomsselskab

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier