EjendomsWatch

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme

I Herning planlægger kommunen at sælge sine boligejendomme med anvisningsret. Kommunen er bedre stillet ved at lade andre eje og drive ejendomme, lyder det fra byens borgmester.

Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune. | Foto: /riitzau/Ole Frederiksen

Med en ny boligpakke vil borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V), udbrede en udliciteringstankegang til boligområdet. Derfor er det en del af planen at sælge ud af kommunens 180 udlejningsboliger, hvoraf 160 findes i Herning by. Det skriver Herning Folkeblad.

"Det er ikke en kommunal kernekompetence at drive ejendomme og ordne lejekontrakter, så dem mener jeg godt, at vi kan afhænde til det private marked, siger Lars Krarup.

Den foreløbige vurdering fra Herning Kommune lyder, at salget vil indbringe et sted mellem 60 og 100 mio. kr., men det er med forbehold for, at det endnu ikke er til at sige, om der til sidst bliver solgt 120 eller 180 boliger.

Lars Krarup understreger, at salget ikke må stå i vejen for kommunale opgaver som for eksempel at sikre socialforvaltningen en mulighed for at anvise en bolig til borgere. Det kan man blandt andet gøre ved at sælge med anvisningsret, så kommunen beholder en ret til at kunne benytte boligen.

Kølerkonge og luftkaptajn køber konkursramt ejendomsportefølje

Tyggegummidynasti blæser på underskud i ejendomsselskab

Mere fra EjendomsWatch

Kaserne solgt til pengemænd fra Dubai – udlandsdansker spøger stadig

Tidligere militærkaserne i Nordsjælland er blevet solgt for et tocifret millionbeløb til udenlandske investorer. Udlandsdansker, der længe har forsøgt at overtage ejendommen, spiller stadig en rolle. Kurator i konkursboet, der sælger, varsler erstatningssag på baggrund af tidligere mislykkede handler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier