EjendomsWatch

Herning-borgmesters rolle i kommunalt ejendomssalg møder kritik

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), har været indblandet i ejendomshandler, hvor jurister sætter spørgsmålstegn ved, om der er solgt for billigt til lokale erhvervsmænd.

Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune. | Foto: /riitzau/Ole Frederiksen

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), bliver kritiseret af en række juridister forbindelse med to sager om kommunens salg til private investorer, skriver Jyllands-Posten. Den ene sag drejer sig om salg af en attraktiv grund på torvet i Herning, der i første omgang blev vurderet til omkring 2,5 mio. kr., men som blev solgt for det halve til en lokal erhvervsmand. Det skete, uden sagen blev journaliseret, hvilket er kutyme.

Den anden sag drejer sig om den centralt beliggende og nu tidligere retsbygning i Herning, hvor Lars Krarup ifølge Jyllands-Posten selv gik ind i sagen og via kontakt til daværende finansminister, Bjarne Corydon (S) sørgede for, at kommunen kunne købe ejendommen for 7 mio. kr. af statens ejendomsselskab Freja trods en oprindelig salgspris på 20 mio. kr. og flere bud i lejet 10-12 mio. kr.

Jyllands-Posten har fået aktindsigt i sagen, hvoraf det fremgår, at det længe var planen, at kommunen ville rive noget af bygningen ned og bygge p-pladser og sælge den resterende del af retsbygningen videre. Men kommunen besluttede i forløbet, at en af byens store ejendomsinvestorer Michael Jacobsen i stedet skulle overtage den købsaftale, som kommunen fik forhandlet med Freja.

Michael Jacobsen overtog - uden at der havde været et udbud - kontrakten til 7 mio. kr., men forpligtigede sig samtidig til at rive dele af bygningen ned og bygge omkring 35-40 parkeringspladser, som kommunen skulle købe for op imod 5 mio. kr. Den del, der ikke skulle laves til p-pladser, kunne Michael Jacobsen så indrette til kontormål og lejligheder. Aftalen mellem Herning Kommune og Michael Jacobsen - om at sidstnævnte skulle overtage kontrakten mellem førstnævnte og Freja - blev underskrevet i marts 2015, mens aftalen mellem Freja og kommunen først blev underskrevet en måned senere.

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier