EjendomsWatch

100.000 kvm ny bydel på vej i centrum af Herning

Når byens sygehus forlader Herning centrum, skal en helt ny bydel med boliger, institutioner og grønne arealer skyde op. Plads til investorer med gode ideer, siger borgmester.

Foto: PR-visualisering

Med en ny såkaldt helhedsplan tager Herning Kommune nu et vigtigt skridt i udvikle en af kommunens mest centralt beliggende bydele.

Det er den nuværende sygehusgrund på omkring 100.000 kvm i centrum, der skal omdannes til nyt et levende bykvarter i takt med, at det kommende regionshospital DNV-Gødstup står klar i 2020 og sygehuset rømmer de nuværende matrikler.

"Helhedsplanen er både robust og realistisk og den kan sagtens rumme, hvis nye ideer opstår, eller investorer med særlige ideer viser sig. Vi er klar over, at udviklingen af så stort et område vil tage tid. Helhedsplanen sikrer, at vi både kan være åbne for nye strømninger, men samtidig har et overordnet mål for udviklingen, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning i en pressemeddelelse.

Det er Region Midtjylland, der ejer området, og her er der glæde over, at hospitalsbyggeriet indirekte giver Hernings bymidte helt nye muligheder.

"Det er en rigtig spændende plan, der både levner plads til liv i byen, og til investorernes ønsker og ideer," siger Bent Hansen (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland, i meddelelsen.

Plus har flere betydninger

Selve planen er døbt Herning Plus - visuelt dog med et +-tegn, der rummer en del symbolik. Dels det kryds, der opstår midt i området, hvor to nye vejforbindelser gennem bydelen mødes. Samtidig fortæller navnet, at det nye kvarter bliver et plus for Herning - en ny bydel, der vil tilføre byen noget, den ikke har i forvejen. Endelig er brugen af +-tegnet et hint til fortiden, da det ligner det internationale tegn for hospital.

Helhedsplanen er lavet i samarbejde med Effekt Arkitekter i København og firmaet Bascon.

Ifølge planen arbejdes der både med et grønt byrum og mødested, et åbent aktivitetshus til kretive borgere og foreninger samt et højt hus, Studietårnet, der skal blive vartegn for området og rumme ungdoms- og kollegieboliger.

Med helhedsplanen er der lagt op til, at mange af de nye boliger, der kan etableres i området, får mure i tegl. Dermed danner de gamle bygninger i tegl, der bevares, og de nye bygninger en helhed.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier