EjendomsWatch

Institutionsbygning i Ribe bliver til boliger

En gammel institutionsbygning i sydvestjyske Ribe skal laves til boliger. Der var flere om buddet, og ejendommen blev solgt over udbudsprisen, siger mægler.

Foto: PR

En del af et gammelt institutionskompleks i Ribe i Esbjerg Kommune er efter en budrunde blevet solgt til over udbudsprisen. Køber er et ejendomsselskab, der vil lave ejendommen om til boliger.

"Uden at nævne det eksakte tal kan jeg sige, at der var flere interesserede købere. Det er en attraktiv ejendom, og den endelige pris var over udbudsprisen," siger Torben Christensen, ejendomsmægler hos Home Erhverv Jylland Syd i Esbjerg, til EjendomsWatch.

Den pågældende bygning ligger på Kastanie Allé 2-4, og da sælger var en kommune, skulle ejendommen sælges i en budrunde.

Solgt over udbudspris

"Vi tog fat i developere, byggefirmaer og andre, der kunne være interesserede i sådan et projekt, og holdt åbent hus et par gange. Da budrunden sluttede, var der kommet flere bud ind. Nogle af dem lå endda over udbudsprisen. Ejendommen blev så solgt til højestbydende," siger Torben Christensen.

Det er Home Erhverv, der har afviklet budrunden, efter Esbjerg Kommune har udarbejdet en lokalplan for området Ribelund, der er et område med flere gamle bygninger.

"Sammen med kommunen fik vi afklaret, at bygningen på knap 600 kvm kan bruges til boliger – og at der kan oprettes op til fire lejligheder i ejendommen, " siger Torben Christensen.

Ejendommen er et dobbelthus og blev udbudt af ejendomsmæglerfirmaet til en pris lydende på 2,75 mio. kr. ifølge ejendomsmægleren.

Naboejendommen i Ribelund-komplekset lyder på 256 kvm, og her har Home også stået for salget. Den er allerede blevet konverteret til boliger.

"Den er helt oplagt til at bruge til privatbeboelse frem for kontor. Den er blevet konverteret til boliger, som blev solgt af vores kolleger, boligmæglerne i Home i Ribe," siger Torben Christensen.

Diskret trio vil omdanne skole til boliger

Jysk sportskæde varmer op til indtog på Sjælland

Påbud sender Esbjerg-søskendes ejendomsselskab i rødt

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier