Institutionsbygning i Ribe bliver til boliger

En gammel institutionsbygning i sydvestjyske Ribe skal laves til boliger. Der var flere om buddet, og ejendommen blev solgt over udbudsprisen, siger mægler.
Foto: PR
Foto: PR

En del af et gammelt institutionskompleks i Ribe i Esbjerg Kommune er efter en budrunde blevet solgt til over udbudsprisen. Køber er et ejendomsselskab, der vil lave ejendommen om til boliger.

"Uden at nævne det eksakte tal kan jeg sige, at der var flere interesserede købere. Det er en attraktiv ejendom, og den endelige pris var over udbudsprisen," siger Torben Christensen, ejendomsmægler hos Home Erhverv Jylland Syd i Esbjerg, til EjendomsWatch.

Den pågældende bygning ligger på Kastanie Allé 2-4, og da sælger var en kommune, skulle ejendommen sælges i en budrunde.

Solgt over udbudspris

"Vi tog fat i developere, byggefirmaer og andre, der kunne være interesserede i sådan et projekt, og holdt åbent hus et par gange. Da budrunden sluttede, var der kommet flere bud ind. Nogle af dem lå endda over udbudsprisen. Ejendommen blev så solgt til højestbydende," siger Torben Christensen.

Det er Home Erhverv, der har afviklet budrunden, efter Esbjerg Kommune har udarbejdet en lokalplan for området Ribelund, der er et område med flere gamle bygninger.

"Sammen med kommunen fik vi afklaret, at bygningen på knap 600 kvm kan bruges til boliger – og at der kan oprettes op til fire lejligheder i ejendommen, " siger Torben Christensen.

Ejendommen er et dobbelthus og blev udbudt af ejendomsmæglerfirmaet til en pris lydende på 2,75 mio. kr. ifølge ejendomsmægleren.

Naboejendommen i Ribelund-komplekset lyder på 256 kvm, og her har Home også stået for salget. Den er allerede blevet konverteret til boliger.

"Den er helt oplagt til at bruge til privatbeboelse frem for kontor. Den er blevet konverteret til boliger, som blev solgt af vores kolleger, boligmæglerne i Home i Ribe," siger Torben Christensen.

Diskret trio vil omdanne skole til boliger

Jysk sportskæde varmer op til indtog på Sjælland

Påbud sender Esbjerg-søskendes ejendomsselskab i rødt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også