EjendomsWatch

Ny bydel i Esbjerg står foran realisering

Projektet Esbjerg Strand ser langt om længe frem til at tage fat på næste etape. Dermed kan kampen om grunde til kontor- og domicilbyggerier gå i gang.

Foto: PR-illustration

Esbjerg Strand er blevet kaldt det største og mest spændende byudviklingsprojekt i Esbjergs historie. Nu er der planlagt for næste store etape, skriver Jyskevestkysten.

Esbjerg Byråds står foran en godkendelse af planlægningen for et 33 hektar stort kyst- og vandområde nord for Esbjerg Havn med mulighed for at etablere kontor- og domicilbyggeri, kunstmuseum, lokaliteter til maritime foreninger, en lystbådehavn med plads til ca. 300 lystbåde og en forhavn med en højvandsport. Dertil kommer caféer, der skal bidrage til ekstra liv i det nye område.

"Det har været en kompliceret process, der har krævet en tæt dialog med stat og kystdirektorat. Det er vanskeligt at lave byudvikling i det farvand og så tæt på Natura 2000-områder. I udvalget kipper vi med kasketten for det fantastisk flotte arbejde, kommunens folk har lavet, og at vi nu har banet vejen for dette fantastiske projekt, siger John Snedker (S), formand for plan- og miljøudvalget i Esbjerg Kommune, til Jyskevestkysten.

Udvalget har indstillet kommuneplan og lokalplanændring til endelig godkendelse i Esbjerg Byråd. Derefter er der fri bane til at gå i gang med at sælge grunde og realisere projekter.

Fagforening bygger Esbjergs største kontorbyggeri

Forudseende boligforening vil bygge studieboliger i Esbjerg

Københavnske ejendomme giver gevinst til Esbjerg-pengemænd

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier