EjendomsWatch

Rift om omstridte luksuslejligheder ved Aarhus Lystbådehavn

Selv om byggeriet først står færdigt i sommeren 2018, er tre ud af fire lejligheder allerede solgt. Projektet har været undervejs siden 2003.

Nogenlunde sådan kommer det til at se ud, når de seks punkthuse langs Skovvejen står færdige i sommeren 2018. | Foto: Arkitektfirmaet Luplau og Poulsen

Selv om byggeriet først står færdigt i sommeren 2018, er 33 af de 44 luksuslejligheder allerede solgt i Terrassehusene, skriver Århus Stiftstidende. De seks punkthuse i tre etager ligger på Skovvejen i Aarhus og med udsigt mod Aarhus Lystbådehavn.

Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Luplau og Poulsen og bliver bygget af Dansk Boligbyg. Bygherre er Niels Albertsen sammen med to partnere, Ole Wagner og Torben Voss. Luplau og Poulsen tegnede første gang et projekt til den smalle og langstrakte grund mellem Skovvejen og Grenaabanens spor i 2003. Dengang blev det ikke til noget. I 2011 begyndte der at blive tegnet videre på stregerne, der nu bliver til de seks punkthuse.

"Det tager tid, når man vil bygge på nogle af de bedst placerede grunde i byen. Vi får så også et projekt, som jeg tror med sin kvalitet vil sætte helt nye standarder for boliger i Aarhus," siger Erik Luplau fra Luplau og Poulsen til Århus Stiftstidende.

Nuværende beboere på Skovvejen og i Langelinjeparken har undervejs i forløbet protesteret imod byggeriet, fordi de mener, at punkthusene bliver for høje og kommer til at ligge så tæt, at de spærrer for udsigten og for kigget fra Skovvejen og ud over lystbådehavnen og Aarhus Ø.

Aalborg-matador gør klar til milliardprojekt i Aarhus

200 nye boliger på vej i centrum af Aarhus

Stor interesse for at købe byggegrunde i Aarhus C

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier