EjendomsWatch

Aalborg-matador gør klar til milliardprojekt i Aarhus

Projektudvikler har købt en stor grund i bydelen Gellerup og vil nu investere massivt i området. Flere forskellige typer ejendomme er på tegnebrættet.

Afdelingschefen for A. Enggaard i Aarhus, Peter Thorsgaard, (t.v.) og Brabrand Boligforenings direktør, Keld Laursen, på den 60.000 kvm store grund mellem boligblokkene og ringvejen. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten

Entreprenørfirmaet og ejendomsudvikleren A. Enggaard har købt en næsten 60.000 kvm stor byggegrund i Gellerup, skriver JP Aarhus. Planerne med grunden spænder vidt – fra boliger og kontorbygninger til butikker, restauranter og et hotel.

Grunden har en attraktiv placering ud til Åby Ringvej, og det er ejendomsudviklerens mål at bygge 60.000 etagemeter – heraf 12.000 etagemeter til boliger. Der er endnu ikke nogen lokalplan for området, men ifølge Peter Thorsgaard, afdelingschef for A. Enggaard i Aarhus, ventes en plan vedtaget om halvandet år, og derefter vil byggeriet blive sat i gang i etaper.

"Vi har købt grunden, fordi den har en fantastisk beliggenhed tæt på både centrum af Aarhus, motorvejen og den kommende letbane. Derudover tror vi meget på udviklingen af Gellerup/Toveshøj og helhedsplanen for bydelen," siger han til JP Aarhus.

Selskabets samlede investering i området er endnu ikke gjort op, men ifølge Peter Thorsgaard er et kvalificeret bud, at A. Enggaard vil investere omkring 1,5 mia. kr. i udvikling af byggegrunden. 

A. Enggaard er i øjeblikket ved at udvikle Ceres Byen i Aarhus, hvor der bl.a. bygges 1.100 boliger, kontorbygninger og butikker. Sidste år afsluttede virksomheden byggeriet af VIA’s nye campus og er næsten færdig med højhuset Ceres Panorama.

Blandt flere andre aktiviteter i Aarhus kan nævnes et nyt kontorhus til Aarhus Kommune samt Dansk Supermarkeds nye hovedsæde i Brabrand og Z-huset på Aarhus Ø – et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri på i alt ca. 26.000 kvm.

Boligprojekt skærer i højden efter protester

Aalborg-matador vil udfordre Aarhus-makkerpar

Lejligheder med panoramaudsigt udsolgt før rejsegilde

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier