EjendomsWatch

Aalborg-matador gør klar til milliardprojekt i Aarhus

Projektudvikler har købt en stor grund i bydelen Gellerup og vil nu investere massivt i området. Flere forskellige typer ejendomme er på tegnebrættet.

Afdelingschefen for A. Enggaard i Aarhus, Peter Thorsgaard, (t.v.) og Brabrand Boligforenings direktør, Keld Laursen, på den 60.000 kvm store grund mellem boligblokkene og ringvejen. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten

Entreprenørfirmaet og ejendomsudvikleren A. Enggaard har købt en næsten 60.000 kvm stor byggegrund i Gellerup, skriver JP Aarhus. Planerne med grunden spænder vidt – fra boliger og kontorbygninger til butikker, restauranter og et hotel.

Grunden har en attraktiv placering ud til Åby Ringvej, og det er ejendomsudviklerens mål at bygge 60.000 etagemeter – heraf 12.000 etagemeter til boliger. Der er endnu ikke nogen lokalplan for området, men ifølge Peter Thorsgaard, afdelingschef for A. Enggaard i Aarhus, ventes en plan vedtaget om halvandet år, og derefter vil byggeriet blive sat i gang i etaper.

"Vi har købt grunden, fordi den har en fantastisk beliggenhed tæt på både centrum af Aarhus, motorvejen og den kommende letbane. Derudover tror vi meget på udviklingen af Gellerup/Toveshøj og helhedsplanen for bydelen," siger han til JP Aarhus.

Selskabets samlede investering i området er endnu ikke gjort op, men ifølge Peter Thorsgaard er et kvalificeret bud, at A. Enggaard vil investere omkring 1,5 mia. kr. i udvikling af byggegrunden. 

A. Enggaard er i øjeblikket ved at udvikle Ceres Byen i Aarhus, hvor der bl.a. bygges 1.100 boliger, kontorbygninger og butikker. Sidste år afsluttede virksomheden byggeriet af VIA’s nye campus og er næsten færdig med højhuset Ceres Panorama.

Blandt flere andre aktiviteter i Aarhus kan nævnes et nyt kontorhus til Aarhus Kommune samt Dansk Supermarkeds nye hovedsæde i Brabrand og Z-huset på Aarhus Ø – et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri på i alt ca. 26.000 kvm.

Boligprojekt skærer i højden efter protester

Aalborg-matador vil udfordre Aarhus-makkerpar

Lejligheder med panoramaudsigt udsolgt før rejsegilde

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier