EjendomsWatch

Byggeboomet er kommet til Sjælland

Listen over store millionbyggerier i Region Sjælland vokser, og boliger fylder stadig mere. På seks måneder er der kommet nye projekter til for 700 mio. kr., viser tal.

Foto: Colourbox

Der er kommet gang i boligbyggerierne, skriver Sjællandske på baggrund af tal fra Byggefakta. Det har ellers været småt med nybyggeri af boliger i Region Sjælland de seneste små ti år, hvor det i høj grad har været regionernes sygehusbyggeri og kommunernes renoveringsopgaver, der har drevet byggeriet frem.

Først inden for de seneste år er nybyggeri af boliger igen kommet på listen på Sjælland uden for Hovedstaden siger Henrik Lindved Bang, direktør i Bygherreforeningen, en sammenslutning af de store bygherrer kommuner, regioner og projektudviklere.

"Det begynder at gå hurtigt nu, især i Roskilde og Køge," siger Henrik Lindved Bang til Sjællandske.

Ifølge Byggefakta er der planlagt i alt 59 store projekter med byggestart inden for det kommende år til en samlet værdi af 7,1 mia. kr. i Region Sjælland. Alene inden for de seneste seks måneder er værdien af de store, planlagte projekter i regionen vokset med over 700 mio. kr. 30 af de 59 projekter er nyopførelser eller renovering af boliger.

Projektudvikler bygger flere liebhaverboliger med havudsigt i Køge

Roskilde-forstad øjner byggeboom i horisonten

Dynamisk duo tryller plejehjem om til 200 boliger

Mere fra EjendomsWatch

Kaserne solgt til pengemænd fra Dubai: Udlandsdansker spøger stadig

Tidligere militærkaserne i Nordsjælland er blevet solgt for et tocifret millionbeløb til udenlandske investorer. Udlandsdansker, der længe har forsøgt at overtage ejendommen, spiller stadig en rolle. Kurator i konkursboet, der sælger, varsler erstatningssag på baggrund af tidligere mislykkede handler.

ATP-rekordsalg blev igangsat allerede for et år siden

Et fremadstormende ejendomsmarked var den primære årsag til, at ATP for godt et år siden satte gang i salgsprocessen vedrørerende pensionsinvestorens milliardaktiv North Galaxy i Bruxelles, som ellers var købt som en langsigtet investering så sent som i 2014.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier