EjendomsWatch

Roskilde-forstad øjner byggeboom i horisonten

Private investorer har fået klemt ekstra boliger ind i lokalplan for projektet. Området har brug for udviklingen, lyder budskabet fra ansvarlig kommunalpolitiker.

Foto: Colourbox

145 nye boliger kan være på vej i Roskilde-forstaden Vindinge, skriver Dagbladet Roskilde. Det er to private udviklere, som har samarbejdet med kommunen om projektet. I det første udkast var der plads til 110 boliger, men nu er det tal hævet med yderligere 35 boliger.

Boligerne skal fordele sig med 55 parcelhuse og 90 boliger i tæt/lav bebyggelse på et 17 hektar stort areal. Det første forslag til den nye lokalplan indeholdt 110 boliger, men nu er der altså fundet plads til yderligere 35 boliger på arealet.

"Vi sagde ja, fordi vi mener, at det her vil understøtte den udvikling, vi gerne vil have i Vindinge. Det giver en befolkningstilvækst, som kan være til gavn for de faciliteter, der findes i byen, både hvad angår skole, forenings- og forretningsliv," siger Torben Jørgensen (S), formand for Roskilde Kommunes Plan- og Teknikudvalg, til Dagbladet Roskilde.

Han fortæller, at det har været afgørende for den politiske velvilje for det stigende antal boliger, at udviklerne har ændret på sammensætningen, så der bliver flere sammenbyggede boliger og færre parcelhuse.

13.000 kvm boliger på vej i Roskilde

Nye butikker uden dagligvarer kan være på vej til Roskilde

Investorgruppe køber op på Sjælland for trecifret millionbeløb

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier