EjendomsWatch

Boligselskaber bygger billige boliger i Nordjylland

Projekt med ungdomsboliger veksles til socialt boligbyggeri til ganske lave huslejer, hvis selskabet bag får lov af lokalpolitikerne. Et konkurrerende boligselskab får til gengæld grønt lys til at bygge ungdomsboliger i byen.

Foto: Colourbox

Boligselskabet Himmerland og et udviklingsselskab dropper planerne om ungdomsboliger i Aars sydvest for Aalborg og sigter efter et bredere byggeri, skriver Nordjyske. Der sker, efter økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune har meddelt, at man ikke ønsker at gå videre med der oprindelige forslag, "Per Kirkeby-kollegiet".

Det omhandlede ungdomsboliger på grundene Himmerlandsgade 33 og 35, inspireret af samtaler mellem bygherrernes arkitekter og kunstneren Per Kirkeby, hvis værker præger Aars. Planen er nu at beholde navn og ydre, men ændre på bygningernes indre, så de kan blive til et par andre lejlighedstyper.

"De passer til unge, enlige og par som ønsker en mindre, billig bolig på denne centrale placering," siger Jørn Abildgaard, udvikler af projektet, til Nordjyske.

En kommunal kampagne for at skaffe boligbyggerier til Aars har udover Boligselskabet Himmerland også ført til, at Nordjyllands Boligselskab bygger i byen for første gang. Sidstnævnte står til at opføre ungdomsboliger, der skal rejses i Søndergade, efter det projekt til grønt lys for økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Nordjysk boligforening får løftet pegefinger

Kommune stiller 274 mio. kr. i garanti for nordjysk boligforening

Nordjysk boligforening renoverer og bygger nyt

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier