Butikskæde-milliardær henter tidligere Carlsberg-direktør som bestyrelsesformand

Den fynske milliardær Niels Thorborg gør mangeårig ven og samarbejdspartner til ny bestyrelsesformand i milliardkoncernen 3C Group. Den detroniserede Carlsberg-direktør har desuden nøglerolle i fusionen mellem Inspiration og Imerco.
Foto: Jyllands-Posten/Arkiv
Foto: Jyllands-Posten/Arkiv

De har arbejdet sammen i mere end 17 år, og nu tager Jørn Tolstrup Rohde skridtet helt op og bliver formand for bestyrelsen hos den fynske forretningsmand Niels Thorborgs koncern 3C Group. Det skriver Berlingske.

Jørn Tolstrup Rohde får en nøglerolle i den forstående ­fusion mellem de to danske detailkæder Inspiration og Imerco, der er ejet af henholdsvis Niels Thorborg og ejendomsmatadoren Mikael Goldschmidt. Planen er at slå de to isenkram­forretninger sammen for senere at søge en børsnotering af den nye enhed. Først skal konkurrencemyndighederne dog godkende fusionen.

"Jeg sad med i kulissen i forhandlingerne mellem Imerco og Inspiration og var med til at ­orkestrere den fusion, der blev offentliggjort for nylig. Jeg bliver næstformand i det nye ­selskab," siger Jørn Tolstrup Rohde til Berlingske.

Goldschmidt og Thorborg slår isenkræmmerkæder sammen

Jørn Tolstrup Rohde røg ud af Carlsberg i foråret, hvor han ellers havde en central rolle som direktør for Carlsbergs vesteuropæiske markeder og som medlem af topledelsen.

Niels Thorborg var nummer 15 på Berlingske Business’ liste over Danmarks rigeste ­sidste år med en anslået formue på 4,6 mia. kr. Hans 3C-imperium rummer bl.a. detail­kæderne Inspiration, L’easy og D.e.r, Odense Congress Center og fodboldklubben OB.

Lokal erhvervsmand bag nyt hotel i Odense

Frasalg sikrer solid gevinst for butikskæde-milliardær

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også