EjendomsWatch

Butikskæde-milliardær henter tidligere Carlsberg-direktør som bestyrelsesformand

Den fynske milliardær Niels Thorborg gør mangeårig ven og samarbejdspartner til ny bestyrelsesformand i milliardkoncernen 3C Group. Den detroniserede Carlsberg-direktør har desuden nøglerolle i fusionen mellem Inspiration og Imerco.

Foto: Jyllands-Posten/Arkiv

De har arbejdet sammen i mere end 17 år, og nu tager Jørn Tolstrup Rohde skridtet helt op og bliver formand for bestyrelsen hos den fynske forretningsmand Niels Thorborgs koncern 3C Group. Det skriver Berlingske.

Jørn Tolstrup Rohde får en nøglerolle i den forstående ­fusion mellem de to danske detailkæder Inspiration og Imerco, der er ejet af henholdsvis Niels Thorborg og ejendomsmatadoren Mikael Goldschmidt. Planen er at slå de to isenkram­forretninger sammen for senere at søge en børsnotering af den nye enhed. Først skal konkurrencemyndighederne dog godkende fusionen.

"Jeg sad med i kulissen i forhandlingerne mellem Imerco og Inspiration og var med til at ­orkestrere den fusion, der blev offentliggjort for nylig. Jeg bliver næstformand i det nye ­selskab," siger Jørn Tolstrup Rohde til Berlingske.

Goldschmidt og Thorborg slår isenkræmmerkæder sammen

Jørn Tolstrup Rohde røg ud af Carlsberg i foråret, hvor han ellers havde en central rolle som direktør for Carlsbergs vesteuropæiske markeder og som medlem af topledelsen.

Niels Thorborg var nummer 15 på Berlingske Business’ liste over Danmarks rigeste ­sidste år med en anslået formue på 4,6 mia. kr. Hans 3C-imperium rummer bl.a. detail­kæderne Inspiration, L’easy og D.e.r, Odense Congress Center og fodboldklubben OB.

Lokal erhvervsmand bag nyt hotel i Odense

Frasalg sikrer solid gevinst for butikskæde-milliardær

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier