Mikael Goldschmidt: Jeg forventer et trecifret mio.-resultat i år

Ejendomsinvestoren Mikael Goldschmidt venter oven på et særdeles indbringende 2015 et nyt solidt resultat i år, siger han til EjendomsWatch.

Ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt, der ejer en række ejendomme i København og også ejer den mulige børskandidat, Imerco-kæden, ser frem mod et 2016 med solid indtjening i ryggen. Samtidig lader han i et interview med EjendomsWatch forstå, at lokal kritik af et storstilet boligprojekt i Hillerød risikerer at skabe større problemer for Hillerød som by end for M. Goldschmidt Holding (MGH).

MGH realiserede i 2015 et resultat før skat på 463 mio. kr., hvilket er det næstbedste i koncernens 37-årige historie.

Bliver 2016-resultatet også et trecifret beløb?

"Ja, men ikke i samme niveau," siger Mikael Goldschmidt, der erklærer sig "yderst tilfreds" med 2015-resultatet, der især er trukket frem af M. Goldschmidt Ejendomme og M. Goldschmidt Capital, hvori Imerco-kæden indgår.

Ejendomsmilliardær polstrer formuen

Fokuserer endnu skarpere på København

I 2015 blev syv ejendomme i og omkring København føjet til porteføljen, mens tre blev frasolgt. Af regnskabet fremgår det, at selskabet stadig vil udbygge investeringerne, og der udtrykkes forventning om en endnu større ejendomsportefølje "centralt beliggende i København".

Mikael Goldschmidt bekræfter, at man vil fokusere endnu skarpere på hovedstaden, efter at der sidste år skete frasalg i bl.a. Helsingør og Ebeltoft. Prisniveauet i hovedstaden, mener han, ligger på "et stabiliseret pænt niveau."

Hvor MGH's nedre grænse for afkastkrav, eller yield, ligger, vil han ikke svare direkte på. Det samme gælder spørgsmålet, om det nuværende prisniveau har fået MGH til at acceptere et lavere yield end hidtil:

"Alt dette afhænger af hvilket fremtidigt vækstpotentiale, der er i den pågældende ejendom," siger Mikael Goldschmidt.

Slot har et stykke til plus

Nord for København - i Hørsholm - oplever Mikael Goldschmidt økonomisk modvind i det overtagne hotel Kokkedal Slot. Her konkluderes det, at der trods en markant stigende omsætning på slotshotellet ikke er realiseret et tilfredsstillende resultat.

Det skyldes bl.a., at adgangsvejen til slottet fra øresundssiden er fredet, og at den lokale kommune ikke uden videre vil åbne for adgang fra Strandvejen mellem Rungsted og Mikkelborg.

"Vi ved endnu ikke om vi får løst problemerne omkring tilkørselsforholdene til slottet, men det er vigtigt for os, hvis slottet skal fungere optimalt," siger Mikael Goldschmidt, der forventer, at Kokkedal Slot Copenhagen balancerer økonomisk om et par år.

"Det kommer til at ske lidt hurtigere, end vi oprindeligt havde forventet," tilføjer han.

Modstand i Hillerød værst for Hillerød

Som tidligere omtalt hos bl.a. EjendomsWatch har M. Goldschmidt Holding også udfordringer i Hillerød, hvor et storstilet boligbyggeri, Frederiksbro, er stødt på lokal modstand.

Byggeprojekt i Hillerød møder modstand

"Med så stort et projekt vil der altid være kritiske røster, men det var dog kun 40 ud af et indbyggertal på ca. 29.000. Det har vist sig, at kritikken for størstedelens vedkommende desværre havde baseret sig på et forkert og misvisende grundlag," siger Mikael Goldschmidt.

Hvor stor betydning vil det få for MGH, såfremt projektet ikke realiseres?

"Du skal ikke spørge hvilke konsekvenser, det vil have for MGH – det er uden betydning – men snarere hvilke konsekvenser, det vil have for Hillerød by, der pt. oplever en kraftig vækst med knap 9000 tilflyttere og dermed bliver Nordsjællands nye hovedstad og derfor har brug for 1300 nye boliger over de kommende fem år," siger han.

Hillerød udvider med ny bydel

Den samlede egenkapital i MGH er opgjort til 2,75 mia. kr. I Børsens top 40-liste over Danmarks største formuer indtog Mikael Goldschmidt i 2015 en 38. plads med en opgjort formue på 2,1 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også