Sjællandske hospitaler på 240.000 kvm solgt for 4 mio. kr.

Statens ejendomsselskab Freja overtager to nedlagte hospitaler på Sjælland med et samlet grundareal på 240.000 kvm.
Det tidligere amtshospital i Nykøbing Sjælland. | Foto: PR
Det tidligere amtshospital i Nykøbing Sjælland. | Foto: PR

Regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at sælge de to tidligere psykiatrihospitaler i Dianalund og Nykøbing Sjælland til statens ejendomsselskab Freja, oplyser regionen.

Freja skal nu arbejde for at skabe nyt liv i de historiske bygninger

De to tidligere psykiatrihospitaler blev fraflyttet i forbindelse med åbningen af Psykiatrisygehuset i Slagelse i efteråret 2015. Den samlede købesum er på fire mio. kr., fremgår det.

Med købsaftalen følger en aftale om overskudsdeling, hvis Freja sælger bygningerne videre med overskud i løbet af de næste syv år.

"Regionsrådet har besluttet at indgå aftalen, fordi vi tror på, at Freja kan udvikle ejendommene og finde de rigtige investorer, så der kan komme nyt liv i de gamle bygninger," siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) i en meddelelsen.

Handlen skal nu godkendes i Frejas bestyrelse, før den er endelig.

Det er resterne af to tidligere psykiatrihospitaler, der nu sælges.

Annebergparken i Nykøbing Sjælland blev grundlagt som psykiatrihospital i 1915, men består i dag af en blanding af privat beboelse, institutioner og tomme bygninger.

Her sælges cirka 150.000 kvm grundareal og cirka 12.000 kvm bygninger. Der indgår en del fredede ejendomme, herunder det tidligere køkkenafsnit, brandstation, kirke og kapel. Dele af bygningerne er aktuelt lejet ud til Udlændingestyrelsen indtil udgangen af marts 2017, fremgår det.

I Dianalund blev den selvejende institution Filadelfia for mennesker med epilepsi og psykisk sygdom grundlagt. Epilepsihospitalet og psykiatrihospitalet blev delt i 1986, da de psykiatriske patienter overgik til Vestsjællands Amt og siden Region Sjælland.

Her sælges Dr. Sellsvej 35. Ejendommen har et grundareal på 90.000 kvm, hvoraf halvdelen er udlagt til fredsskov, og cirka 7400 kvm bygninger. Hele matriklen er udlejet til Udlændingestyrelsen indtil udgangen af 2017.

Stort udviklingsprojekt på Midtsjælland undervejs

15.000 kvm industriejendom på Midtsjælland får nyt liv

Hospital får grønt lys til salg af ejendomme

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også