EjendomsWatch

Konkurs truer nyopført sportsarena

Arena Næstved mangler penge under et år efter indvielsen. Samtidig truer en voldgiftssag mod entreprenøren bag byggeriet.

Foto: PR

To måneder før sin et års fødselsdag trues Arena Næstved af konkurs. Indtægterne til Sjællands største sports- og koncerthal er svigtet totalt, og hvis ikke Næstved Kommune bevilger et tilskud i million-størrelsen går arenaen konkurs.

"Det er meget skuffende, at det ikke er lykkedes at få mere drift i Arena Næstved. Hvis ikke kommunen betaler, så går arenaen konkurs efter 1. oktober," siger borgmester Carsten Rasmussen (S) til Sjællandske.

Arena Næstved har søgt om et tilskud på 6 mio. kr. I forvejen har kommunen betalt 30 mio. kr. til arenaprojektet, der blev indviet i november sidste år af kulturministeren.

Det første budget for Arena Næstved var 50 mio. kr., men det voksede til 70 mio. kr. ved byggestarten. I byggeperioden voksede udgifterne, og nu er regningen løbet op i over 90 mio. kr.

Samtidig er der en uafklaret voldgiftssag mellem entreprenøren og Arena Næstved. Den kan koste arenaen mellem 1 og 7 mio. kr.

"Vi er sat under administration. Borgmesteren har ret, vi har ikke været dygtige nok," siger arena-formand Hans Henrik Knudsen til Sjællandske.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Dagbladet Køge)

Dansk Supermarkeds ejendomsselskab må i retten mod lejere

Boligselskab giver sportstalenter tag over hovedet

Banker taber 132 mio. kr. på Næstved-ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier