EjendomsWatch

Udbudsrunder koster ingeniører millioner

Afgivelse af tilbud på offentlige byggeprojekter er en tung omkostning for landets ingeniører og arkitekter, lyder det fra brancheforening. Også arkitekter synes, at processen med tilbudsgivning er for tung.

Henrik Garver, adm. direktør for Foreningen af Rådgivende Ingeniører. | Foto: PR

Sidste år brugte ingeniører 446 mio. kr. på at afgive tilbud til offentlige byggeprojekter. Det skriver Børsen på baggrund af tal fra en brancheundersøgelse foretaget af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) blandt 320 medlemsvirksomheder.

Selvom der er tale om en forbedring inden for de seneste år – 500 mio. kr. i 2013 og 465 mio. i 2014 – er omkostningsniveauet fortsat for højt, mener adm. direktør for FRI, Henrik Garver, som sammenligner sine medlemmers omkostninger med britiske.

"I Storbritannien ville tallet være lavere, hvis vi havde en tilsvarende struktur. Hvis vi antager, at det heller ikke er optimalt der, hvor langt ned kan man så komme? Der vurderer vi, at 300 mio. kr. i tilbudsomkostninger nok er det, vi realistisk må forvente er niveauet," siger Henrik Garver til Børsen.

Hos Danske Arkitektvirksomheder (Danske Ark) mener direktør Lene Espersen ligeledes, at kravene til dokumentation, som rådgivende arkitekter skal fremvise, når de byder på offentlige byggeprojekter, er for store.

Skrumpet ingeniørvirksomhed vil vokse i udlandet

Københavnsk udbudssamling møder stor kritik fra arkitekter

Rådgivende ingeniører bag ny grøn by nord for Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier