EjendomsWatch

Rådgivende ingeniører bag ny grøn by nord for Aarhus

Tækker Group står bag en kommende bæredygtig by nord for Aarhus. Første lokalplansgodkendelse er på plads og de første beboere kan efter planen flytte ind i sommeren 2017. 

Den kommende by Nye nord for Aarhus, som Tækker Group står bag. | Foto: Illustration: Tækker Group

Normalt er det kommuner, der står for at etablere nye byer. Men i tilfældet byen Nye, der kommer til at ligge i den nordlige del af AAarhus Kommune med udsigt ind over Aarhus, bugten og Egå Engsø, er det det rådgivende ingenørfirma Tækker Group, der har udtænkt planen. Det fremgår af annoncetillægget Ejendomsavisen, der udkommer sammen med JP Aarhus.

Det er tanken, at byen Nye på sigt skal huse 1.000 til 15.000 indbyggere. Tanken er, at beboerne skal leve og bo i en grøn og bæredygtig by. Det gælder blandt andet i forhold til håndtering af regnvand. Tanken er samtidig, at de kommende indbyggere ikke får egne haver, men i stedet vil haver og rum mellem husene blive udlagt som fællesareal. Også transporten er der tænkt på, idet de kommende beboer vil få adgang til letbanen, der forbinder Nye med Aarhus.

Tækker Group har allieret sig med række arkitektfirmaer, der hver især har tegnet et område i den kommende by, som bliver grøn og bæredygtig. I juni kom første lokalplan for området på plads, og den giver mulighed for at bygge boliger i op til fire etager. Først etape dækker et område på omkring 17,3 hektar, og her forventes opført 67.000 etagemeter og omkring 650 boliger.

Ifølge Tækker Groups hjemmeside har otte arkitekter bidraget til Nyes første etape. Det drejer sig om Cebra, Dorte Mandrup, Big, Friis & Moltke, C.F. Møller, Aart, Loop og Hune & Elkjær.

Salget af de første boliger vil ifølge hjemmesiden nye.dk ske umiddelbart efter lokalplanens endelige godkendelse. De første beboere forventes at kunne flytte ind i sommeren 2017, og planen er, at omkring 25 pct. af boligerne bliver lejeboliger.

Mere fra EjendomsWatch

Fratrådt direktør modtager penge fra ombrust ejendomsfond resten af sit liv

FINGRENE I FONDSMIDLER: Advokat er sikret livsvarige udbetalinger på over 200.000 kr. årligt fra Drost Fonden, hvor han er tidligere direktør og formand. ”Et latterligt lille beløb i forhold til mit arbejde,” siger han. Erhvervsstyrelsen har bedt om en redegørelse fra fonden, der over for EjendomsWatch kalder det en ”almindelig” pensionsaftale.

Proptech oplever butikker tøve over for nye digitale løsninger

Detailbranchen bør få øjnene op for nye tech-løsninger, der kan højne serviceniveauet og øge salget i de fysiske butikker. Sådan lyder det fra Mette Hjerrild Holm, der står i spidsen for et projekt i Lyngby, der de seneste par år har forsøgt at knytte bånd mellem traditionsbundne detailbutikker og unge tech-startups.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier