EjendomsWatch

Arkitekter klumper sig sammen

På landsplan skrumper antallet af fuldtidsansatte i arkitektvirksomheder, men til gengæld klumper arkitekterne sig i langt højere grad sammen i Aarhus og København. Brancheforening peger på uddannelse som årsagen.

Lene Espersen, direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. | Foto: MIK ESKESTAD

På landsplan er antallet af fuldtidsansatte i private eller offentlige arkitektvirksomheder i dag stadig langt fra niveauet i 2008 før finanskrisen. Men situationen er helt anderledes i København og Aarhus, hvor udviklingen er vendt, skriver JP Aarhus.

I foreningen af private rådgivende arkitektvirksomheder, Danske Ark, konstaterer direktør Lene Espersen, at årsagen, til at de ansatte i branchen i stigende grad finder job i Aarhus og København, er, at arkitektuddannelsen kun er i de to byer.

"Aarhus og København er meget attraktive byer for arkitekter. Skolerne er der, og derfor er der øget koncentration i de byer," siger Lene Espersen til JP Aarhus.

I Aarhus Kommune var der i 2015 1123 fuldtidsansatte i arkitektbranchen mod 887 i 2010, viser en specialkørsel fra Danmarks Statistik bearbejdet af analysevirksomheden eStatistik. Tallene omfatter ikke selvstændige arkitekter i personligt ejede virksomheder.

Københavnsk udbudssamling møder stor kritik fra arkitekter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier