EjendomsWatch

Digitale løsninger skal sikre billigere drift af 350.000 almene boliger

Almene boligselskaber går i strategisk partnerskab med it-leverandør om at effektivisere.

EG's adm. direktør Leif Vestergaard. | Foto: PR

Endnu et initiativ ser dagens lys i bestræbelserne på en mere effektiv og moderne almen boligsektor.

Det er en kreds af almene boligselskaber, som er gået i et strategisk samarbejde med it-leverandøren EG, der i forvejen leverer administrative løsninger til to tredjedele af alle boliger i landet.

"Digitalisering og effektiv drift er i disse år temaer alle steder i samfundet og derfor også hos os i den almene boligsektor. Vores beboere og boligsøgende vil betjene sig selv 24-7 via boligselskabets hjemmesider, og de forventer, at vi driver vores virksomheder så effektivt som muligt. Derfor glæder jeg mig over, at boligselskaberne og EG nu samarbejder og tager de næste skridt i udviklingen i fællesskab. Det er i sig selv langt mere effektivt, end at vi hver især udvikler vores egne løsninger," siger adm. direktør i boligselskabet DAB, Niels Olsen, i en pressemeddelelse fra EG.

Skal kunne tilpasse sig hurtigt

Partnerskabet skal sikre bedre digitale løsninger for beboere og boligsøgende og understøtte den fortsatte digitalisering og effektivisering af boligselskabernes administration af almene boliger i Danmark.

De almene boligselskaber skal hurtigt kunne tilpasse sig ændret lovgivning, skærpet konkurrence og stigende krav til effektivisering af driften.

Det er de fem almene boligselskaber Boligkontoret Danmark, Boligselskabet Sjælland, FSB, Civica og DAB, der tilsammen administrerer 140.000 almene boliger i hele Danmark, som nu er gået i front og er drivkraften i det nye partnerskab.

Bo Jørgensen, adm. direktør i Boligselskabet Sjælland, understreger, at den lokale tilpasning er et kardinalpunkt for samarbejdet i partnerskabet:

"Løsningerne skal være uafhængige og tilgængelige for alle, så alle boligselskaber i Danmark kan få både teknisk og økonomisk udbytte af den fælles udvikling," siger han i pressemeddelelsen.

Hos EG siger divisionsdirektør Jesper Andersen:

"Dette samarbejde giver os det bedste fra begge verdener: Vi bliver udfordret som it-leverandør, og vi kommer helt tæt på tendenserne i markedet, mens vi kan trække på vores erfaring med it-udvikling fra vores mange andre brancheløsninger. Desuden er vi meget enige i, at løsningerne skal være skalerbare og kunne anvendes af både store og mindre boligorganisationer.

For nylig tog også den store administrator af almene boliger, KAB, et skridt mod større effektivitet i sektoren.

KAB vil gøre den almene boligsektor mindre ineffektiv

Lean-tankegang skal effektivisere den almene boligsektor

Nyt grundkøbslån giver billige boliger i dyrt kvarter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier