EjendomsWatch

Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

Det almene boligselskab glæder sig over regeringens aftale om planloven, der bl.a. bevarer krav om 25 pct. almene boliger ved nybyggeri.

Foto: PR

Hos det almene boligselskab Domea, der står for cirka 53.000 almene boliger på landsplan, er der i modsætning til hos Ejendomsforeningen Danmark glæde over gårsdagens politiske aftale om en ny planlov.

"Den nye planlov betyder, at de almene boligselskaber sammen med Domea.dk nu sætter turbo på at investere 2 mia. kr. i billige boliger i København inden for en kort tidshorisont," siger adm. direktør i Domea.dk Thomas Holluf Nielsen, i en pressemeddelelse.

Boligselskabet har indgået et partnerskab med Københavns Kommune, hvor det har mulighed for at bygge 800 almene boliger til en samlet investering på to mia. kr. over de kommende tre år.

Byggesocietetet bakker op om lovkrav om almene boliger

Derfor kalder Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), det for en helt afgørende beslutning for København som by, at planloven er blevet vedtaget.

"Det, at man i planloven kan kræve, at hver fjerde nye bolig skal være en billig bolig, er en fuldstændig afgørende præmis for, at København kan blive ved med at være en af verdens allerbedste byer at bo i med boliger med blandede befolkninger," siger Frank Jensen ifølge DR.

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier