EjendomsWatch

Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

Det almene boligselskab glæder sig over regeringens aftale om planloven, der bl.a. bevarer krav om 25 pct. almene boliger ved nybyggeri.

Foto: PR

Hos det almene boligselskab Domea, der står for cirka 53.000 almene boliger på landsplan, er der i modsætning til hos Ejendomsforeningen Danmark glæde over gårsdagens politiske aftale om en ny planlov.

"Den nye planlov betyder, at de almene boligselskaber sammen med Domea.dk nu sætter turbo på at investere 2 mia. kr. i billige boliger i København inden for en kort tidshorisont," siger adm. direktør i Domea.dk Thomas Holluf Nielsen, i en pressemeddelelse.

Boligselskabet har indgået et partnerskab med Københavns Kommune, hvor det har mulighed for at bygge 800 almene boliger til en samlet investering på to mia. kr. over de kommende tre år.

Byggesocietetet bakker op om lovkrav om almene boliger

Derfor kalder Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), det for en helt afgørende beslutning for København som by, at planloven er blevet vedtaget.

"Det, at man i planloven kan kræve, at hver fjerde nye bolig skal være en billig bolig, er en fuldstændig afgørende præmis for, at København kan blive ved med at være en af verdens allerbedste byer at bo i med boliger med blandede befolkninger," siger Frank Jensen ifølge DR.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier