EjendomsWatch

Slagelse har flest tilflyttere uden for storbyerne

En tilvækst i antal studerende er med til at forklare, hvorfor den vestsjællandske kommune kun overgås af Aalborg og Aarhus.

Foto: PR

Med 561 nettotilflyttere det seneste år er Slagelse den kommune, som har fået tredjeflest nye borgere det seneste år - kun Aalborg og Århus har fået flere nettotilflyttere end Slagelse. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Slagelse Kommune vurderer, at en af forklaringerne er de studerende, som er begyndt at vende blikket mod Slagelse. På trods af, at der henover foråret og sommeren er kommet 120 nye studieboliger i Slagelse, så er der fortsat venteliste på studieboliger, og boligselskabet FOB forventer også, at de næste 100 studieboliger, der netop er sendt ud til ventelisten, er udlejet til 1. oktober.

"Vi er inde i en rigtig positiv udvikling her i Slagelse Kommune. Vi satser målrettet på uddannelse, og et attraktivt studiemiljø midt i byen. Derfor er det også glædeligt, at vi nu ser, at de unge gerne vil flytte til Slagelse for at få en uddannelse," siger borgmester Stén Knuth (V) i meddelelsen.

Slagelse er hjemby for blandt andet en af landets største erhvervsskoler, Selandia, samt et meget stort gymnasium, og samtidig har både Syddansk Universitet, University College Sjælland og Erhvervsakademiet campusser i Slagelse. På tegnebrættet er også et nyt moderne campusområde omkring stationen i Slagelse - midt i byen.

"Det er rart at se, at selv om mange søger mod København, så er der også flere og flere unge, som efterspørger noget andet. I Slagelse har vi gode og relativt billige studieboliger centralt i byen og grønne områder lige om hjørnet. Det ved vi, at de studerende efterspørger," siger Stén Knuth.

Almene boliger på vej i Slagelse

Langt færre industriejendomme på Sjælland står tomme

Biograf-ruin bliver til boligejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier