Lokalt Aarsleff-selskab gafler del af nyt byggeprojekt i Odense

Torvehal, specialbutikker og boliger for mere end 300 mio. kr. er på vej i midten af Odense. Konkurrent vinder kontrakt på parkeringskælder for trecifret millionbeløb.
Foto: PR
Foto: PR

AP Pension investerede tidligere i år 115 mio. kr. i byggegrunde i den sydlige ende af Thomas B. Thriges Gade i midten af Odense. Området på den nu lukkede pulsåre i Odense skal bebygges med blandt andet en torvehal, specialbutikker og lejligheder.

Det store projekt på 28.000 kvm skal først og fremmest bygges af Odense-entreprenøren Hansson & Knudsen, som er ejet af Aarsleff-koncernen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Det kommer til at betyde rigtig meget for os. Noget af det skal laves af andre dele af Aarsleff-koncernen, men det er klart, at vi, der befinder os her i byen, skal lave en stor del af arbejdet," siger Povl Christensen, adm. direktør hos Hansson & Knudsen, til Fyens Stiftstidende.

AP Ejendomme køber byggegrunde for 115 millioner i Odense

Byggeriet skal først gå i gang om to år. Det ventes at stå færdig i 2020 og vil koste et stykke over 300 mio. kr.

Til gengæld er det ikke lykkedes Hansson & Knudsen at få ordren på byggeriet af den store parkeringskælder under den sydlige del af Thomas B. Thriges Gade. Odense-firmaet byggede ellers den nordlige parkeringskælder, men blev slået ved licitationen i syd.

I stedet er det østrigske Züblin, der får 184 mio. kr. for at udføre hele det grundlæggende entreprenørarbejde i dybet. De fleste af de øvrige opgaver i parkeringskælderen er gået til lokale virksomheder, men de beløber sig i alt blot til 26 millioner kroner ud af den samlede pris på 210 millioner kroner.

AP Pension investerer i konference- og kulturhus i Odense

Studieboliger i nyt Odense-vartegn bliver revet væk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende