EjendomsWatch

Lokalt Aarsleff-selskab gafler del af nyt byggeprojekt i Odense

Torvehal, specialbutikker og boliger for mere end 300 mio. kr. er på vej i midten af Odense. Konkurrent vinder kontrakt på parkeringskælder for trecifret millionbeløb.

Foto: PR

AP Pension investerede tidligere i år 115 mio. kr. i byggegrunde i den sydlige ende af Thomas B. Thriges Gade i midten af Odense. Området på den nu lukkede pulsåre i Odense skal bebygges med blandt andet en torvehal, specialbutikker og lejligheder.

Det store projekt på 28.000 kvm skal først og fremmest bygges af Odense-entreprenøren Hansson & Knudsen, som er ejet af Aarsleff-koncernen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Det kommer til at betyde rigtig meget for os. Noget af det skal laves af andre dele af Aarsleff-koncernen, men det er klart, at vi, der befinder os her i byen, skal lave en stor del af arbejdet," siger Povl Christensen, adm. direktør hos Hansson & Knudsen, til Fyens Stiftstidende.

AP Ejendomme køber byggegrunde for 115 millioner i Odense

Byggeriet skal først gå i gang om to år. Det ventes at stå færdig i 2020 og vil koste et stykke over 300 mio. kr.

Til gengæld er det ikke lykkedes Hansson & Knudsen at få ordren på byggeriet af den store parkeringskælder under den sydlige del af Thomas B. Thriges Gade. Odense-firmaet byggede ellers den nordlige parkeringskælder, men blev slået ved licitationen i syd.

I stedet er det østrigske Züblin, der får 184 mio. kr. for at udføre hele det grundlæggende entreprenørarbejde i dybet. De fleste af de øvrige opgaver i parkeringskælderen er gået til lokale virksomheder, men de beløber sig i alt blot til 26 millioner kroner ud af den samlede pris på 210 millioner kroner.

AP Pension investerer i konference- og kulturhus i Odense

Studieboliger i nyt Odense-vartegn bliver revet væk

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier