EjendomsWatch

AP Ejendomme køber byggegrunde for 115 millioner i Odense

Odense Kommune har netop solgt tre byggefelter for 115 mio. kr. til AP Ejendomme, der straks efter indgår aftale med Per Aarsleff om opførsel af 28.000 kvm bolig og erhverv til en værdi af 350 mio. kr.

Foto: PR

AP Ejendomme, et datterselskab af pensionskassen AP Pension, har købt de sidste tre byggegrunde på Thomas B. Thriges Gade i Odense. Sælger er Odense Kommune for en pris af 115 mio. kr. Og i næsten samme åndedrag har AP Ejendomme indgået en hensigtserklæring med Aarsleff om at opføre 28.000 kvm kombineret bolig og erhverv til en værdi af 350 mio. kr. på de tre byggegrunde.

"AP Pension er utrolig glade for at have vundet dette spændende udbud. Det er et meget stort privilegie at få lov til at bygge på en så markant placering, og vi vil gøre vores yderste for at leve op til den tillid, der er vist os. Ikke nok opnår AP Pension et meget sikkert afkast med denne investering, men vi får lov til at realisere et byggeri som både Odense og AP Pension med rette vil blive stolte af," siger direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i en pressemeddelelse.

Aarsleff oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at kontrakten med AP Ejendomme ikke ændrer på forventningerne til resultatet for regnskabsåret 2015/2016.

Madmekka var udslagsgivende

Salget af de tre byggegrunde er en del af Odense Kommunes byomdannelesesprojekt. Her det partnerskabet Fra gade til by, der består af Realdania og Odense Kommune, som sælger de tre byggegrunde for 115 mio. kr., hvilket er ca. 10 pct. over den udbudte mindstepris.

Byggeriet, som entreprenørkoncernen Aarsleff skal stå for, forventes igangsat i 2018 og færdigt i 2020. Der er tale 28.000 kvm kombineret bolig og erhverv i op til 8 etagers højde fordelt på tre bygninger, Albani Karréen, Fisketorvs Karréen og Nørregadehuset.

Ifølge pressemeddelelsen var det helt store aktiv i vinderprojektet Torvehallerne i Albani Karréens stueetage. Her er planen, at det skal blive et rent madmekka med fynske råvarer.

"Det er en fantastisk dag for byen. Jeg glæder mig meget over, at vi nu har solgt alle byggegrundene på Thomas B. Thriges Gade, og jeg er meget glad for, at en investor som AP Pension skal bygge i Odense. Vinderprojektet er flot og ambitiøst og taler lige ind i visionen for Odenses fremtidige bymidte," udtaler borgmester i Odense Anker Boye (S), i meddelelsen.

Kommuner har fået sans for ejendomsudvikling

AP Pension kåret til Nordens bedste ejendomsinvestor

Aarsleff-topchef: Tab af kæmpe kontrakt i Thule overrasker 

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier