EjendomsWatch

Finansrådet vil have større gennemsigtighed i konkursboer

Finansrådet og Danske Insolvensadvokater forsøger med en række nye tiltag at gøre behandlingen af konkursboer mere effektiv og gennemskuelig. Det gælder også inden for fast ejendom.

Kenneth Joensen, juridisk direktør i Finansrådet. | Foto: PR

Finansrådet og Dansk Insolvensadvokater forsøger med en række nye tiltag at gøre behandlingen af konkursboer mere effektiv og gennemskuelig, skriver Finansrådet i en pressemeddelelse.

Helt konkret kommer Finansrådet med fire anbefalinger til bankerne, som Danske Insolvensadvokater støtter og gør til best practice for foreningens medlemmer. For fast ejendom gælder det, at man går efter en mere effektiv praksis for fastsættelse af salæret for tvangsauktion over og administration af konkursboets faste ejendomme.

"Der er behov for mere gennemsigtighed om kuratorernes arbejde, så forventningerne på forhånd bliver bedre afstemt i forhold til både pris og tidsforbrug," siger Kenneth Joensen, Finansrådets juridiske direktør, i meddelelsen.

De fire anbefalinger lægger op til øget forventningsafstemning og samarbejde mellem kurator og kreditorer. Derfor glæder Kenneth Joensen sig over, at Danske Insolvensadvokater har deltaget konstruktivt i arbejdet med anbefalingerne – og nu bakker aktivt op om dem.

"Kuratorer har selv stor interesse i, at der er åbenhed om prisen, og at forventningerne er afstemt. Det kan ikke undgås, at de største og mest komplekse konkurser tager lang tid at udrede, men gennem en proaktiv dialog mellem kreditorerne og kurator kan vi sikre høj effektivitet," siger Pernille Bigaard, formand for Danske Insolvensadvokater og partner hos advokatfirmaet Plesner, i meddelelsen.

Banker mener at være forsigtige nok ved finansiering af projektejendomme

Banker åbner hundredvis af filialer

Britisk EU-kommissær trækker sig efter Brexit

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier