EjendomsWatch

Banker åbner hundredvis af filialer

Åbningerne sker især i de større byer. Samtidig bliver der lukket filialer i endnu større stil i Danmark, så det samlede antal er faldet siden 2007.

Foto: Morten Fauerby

Landets banker har de seneste år fejret åbningen af nye filialer flere hundrede gange, selv om det samlede antal filialer er på kraftig retur. En optælling fra Finans viser, at bankerne siden 2007 har åbnet ikke færre end 465 nye filialer svarende til mere end 50 om året.

"Det overrasker mig, at andelen af nye filialer er så høj. Jeres optælling viser, at det ligger bankerne på sinde at være relevante og tilgængelige for kunderne også med placering af filialer," siger Rasmus Engbæk Larsen, seniorkonsulent i Finansrådet.

Det er ikke mindst kunderne i de større byer, der får flere banker og filialer at vælge imellem. Sparekassen Kronjylland er et levende bevis på, at det kan betale sig at ekspandere i Storkøbenhavn, som rummer mange højtlønnede bankkunder, der nyder godt af stigende boligpriser og et stort udvalg af arbejdspladser.

"Vi åbnede for godt et år siden en filial i København, og der gik kun 10 måneder, før vi nåede break even, og vi er meget tæt på også at give overskud i vores nyåbnede filial i Lyngby," siger Søren Due Henriksen, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland.

Frøs Sparekasse ligger i Syd- og Sønderjylland, som er et af de områder, der har oplevet en kraftig tilbagegang i antallet af filialer. Adm. direktør Kurt Jensen ærgrer sig over konkurrenternes tilbagetog fra området, selv om det giver hans sparekasse en konkurrencefordel i det daglige virke.

"De store banker er med deres filiallukninger med til at skævvride Danmark, fordi de lukker alle de mindre afdelinger ned og flytter medarbejderne til de større byer. Vi vil hellere have en sund konkurrence i lokalsamfundet, end at det hele trækkes østpå," siger Kurt Jensen.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Finans)

Kolding får to nye bank-domiciler 

Danske Bank tjener ca. 800 mio. kr. på at sælge sit hovedsæde 

Danske Bank sælger hotel med trecifret milliontab

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier