EjendomsWatch

Banker mener at være forsigtige nok ved finansiering af projektejendomme

Banker er tilfredse med, at Finanstilsynet melder om stærk konkurrence på finansiering af projektejendomme. Bankernes brancheforening, Finansrådet, glæder sig over, at bankerne er forsigtige med finansieringen.

Foto: Colourbox

Hård konkurrence på markedet i projektfinansiering i Aarhus og København lader ikke bankerne stå tilbage med risikoen, fordi bankerne har en sund kreditpolitik. Det er en af konklusionerne i ny undersøgelsen, som Finanstilsynet står bag.

Finanstilsynet sætter luppen på udlån til projektejendomme

Det glæder Finansrådets økonomiske direktør, Jakob Legård Jakobsen.

"Det er dog helt afgørende, at konkurrencen ikke betyder, at der bliver gået på kompromis med kreditstandarderne. Dette var en del af årsagen bag den finansielle krise og noget som skal undgås. Heldigvis tyder Finanstilsynets undersøgelse på, at bankerne har lært af den finansielle kriser," siger han i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer på baggrund af den hastige udvikling, der er på markedet for projektbyggerier, hvor risikoen kan være stor, hvis der ikke er fundet købere og lejere til alle kvadratmeter, når byggeriet begynder.

Derfor glæder økonomidirektøren i bankernes brancheforening sig over, at bankerne kræver større egenfinansiering og lavere gældsætning, hvis projektet ikke er udsolgt på forhånd.

"Projektejendomme har en større risiko, og derfor er vi glade for, at bankerne holder fast i en sund kreditpolitik, selv når markedet går hurtigt," siger Finansrådets økonomiske direktør Jakob Legård Jakobsen i meddelelsen.

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier