EjendomsWatch

Britisk EU-kommissær trækker sig efter Brexit

Jonathan Hill, britisk EU-kommissær med ansvar for finansiel lovgivning, melder, at han som følge af Brexit vil fratræde sin post. Arvtageren er fundet. 

Foto: EU

Den britiske EU-kommissær, Jonathan Hill, træder tilbage efter Storbritanniens folkeafstemning om EU-medlemskab. Det oplyser han i en meddelelse.

"Jeg mener ikke, at det er rigtigt at fortsætte som EU-kommissær, som om intet er sket," udtaler Hill, der er EU's finanskommissær.

Han afløses af Valdis Dombrovski fra Letland, meddeler kommissionsformand Jean-Claude Juncker ifølge Reuters.

Dombrovski er næstformand i EU-Kommissionen og kommissær med ansvar for euroen.

Den afgående brite har meddelt Juncker sin beslutning.

"Samtidig skal der være en ordentlig overdragelse, så jeg har sagt, at jeg vil arbejde sammen med ham for at sikre, at det sker i de kommende uger," meddeler Jonathan Hill.

Dermed mister EU en figur, som har været vellidt i de danske finanskredse. Blandt andet direktøren for Finansrådet, Ulrik Nødgaard, har udtryk nervøsitet ved udsigten til at miste kommissær Hill.

Det er blandt andet dialogen omkring implementeringen af Basel IV-kravene, som har fået kommissæren til at blive respekteret hos de danske finansinstitutioner. En af årsagerne til det var, at kommissær Hill har sagt, at det skal være muligt at tage hensyn til forskellige finansielle modeller, når kravene bliver implementeret.

"Helt lavpraktisk, så synes vi, at vi har fået opbygget en god relation med kommissær Hill omkring de ting, der er på vej fra Basel omkring Basel og boliglån. Så vi er selvfølgelig kede af, hvis han ikke længere kan stå i spidsen, når forhandlingerne begynder i 2017," sagde Ulrik Nødgaard fredag.

Skuffet over resultatet

Jean Claude-Juncker skriver i en udtalelse, at han forstår og respekterer Hills beslutning.

"Jeg har forsøgt at overtale lord Hill til at blive på posten som kommissær. Jeg betragter ham som en sand europæer og ikke blot den britiske kommissær," lyder det fra Juncker.

Storbritannien har lov til at nominere en ny kommissær, så længe landet er medlem af EU. Hvis det sker, vil vedkommendes portefølje blive bestemt af Juncker i samarbejde med den britiske regering.

Hill, der tiltrådte som kommissær i 2014, siger, at han er "meget skuffet" over resultatet af den britiske folkeafstemning, som betyder, at Storbritannien må forlade EU.

"Jeg ville gerne have haft, at det var endt anderledes," siger han og tilføjer, at briterne efter hans mening bør være med til at forme et åbent og fleksibelt Europa.

"Men briterne tog en anden beslutning, og sådan fungerer demokratiet.

Jonathan Hill er tidligere medlem af det britiske overhus, som er det ene af parlamentets to kamre.

Han skriver i en pressemeddelelse lørdag, at han kom til Bruxelles som EU-skeptiker, men med tiden er blevet overbevist om, at "trods frustrationerne var vores medlemskab godt for os i verden og godt for vores økonomi".

"Men gjort er gjort, og nu skal vi videre med at få vores nye forhold til Europa til at fungere bedst muligt," udtaler kommissæren.

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier