EjendomsWatch

Ejendomsbranchen kan ikke leve med udspil til nye Basel-regler

Ejendomsforeningen Danmark udtrykker bekymring for den danske realkreditmodel efter møde med Basel-komitéen.

Foto: PR

Dyrere og dårligere. Det er udsigten for det unikke danske realkreditsystem, hvis det nuværende udspil fra den såkaldte Basel-komité står ved magt.

Det mener Ejendomsforeningen Danmark efter at have været til møde med Basel-komitéens formand sammen med sit svenske søsterorgan Fastighetsägerne.

"Vi er glade for, at Basel-komitéens formand Stefan Ingves tog sig tid til at mødes med os – det er positivt. Men formandens udmelding var ganske klar. Det danske realkreditsystem skal indordne sig under det fælles system, og en implementering af Basel 4-reglerne skal dermed ikke tage højde for det danske realkreditsystem, som ellers er en afprøvet og robust model," siger Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:
 
"Ejendomsbranchen er bekymret efter Basel-komitéens udmelding. Hvis Basel 4-reglerne bliver til virkelighed, så vil de komme til at betyde dyrere bolig- og ejendomsfinansiering, uden at vi på nogen måde opnår en øget sikkerhed. Vi må tværtimod forvente en lavere sikkerhed. Det kan vi som ejendomsbranche ikke leve med, siger Torben Christensen.

I meddelelsen siger Michael Rasmussen, formand for Realkreditrådet:

"Vi havde en åben drøftelse om udfordringerne for dansk realkredit med Stefan Ingves. Det vil jeg gerne kvittere for. Desværre må jeg også sige, at mødet på ingen måder dæmpede vores bekymringer for betydningen af Basel-komitéens endelige udspil. Bliver Basel-komitéens udspil til EU-lovgivning, vil det lægge et alvorligt pres på den danske realkreditmodel," siger han.

Realkreditten i Bruxelles: Der blev lyttet til os

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier