EjendomsWatch

Medie: Ny realkreditrapport varsler betydelige bidragsstigninger

Bankerne og realkreditten kommer til at mangle så mange penge, at de vil skrue op for bidragene efter indførelsen af nye krav, skriver Insidebusiness.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Bankerne står over for at mangle op til 150 mia. kr. hvis de vil leve op til en fuld indfasning af CRD IV og de ventede Basel IV-krav, skriver Insidebusiness.

Mediet har fået et udkast til den kommende rapport om realkreditsektoren, der er et resultat af et udvalg nedsat af regeringen. Ifølge tal fra Finanstilsynet vil de største banker og andre finansielle virksomheder herhjemme komme til at mangle op til 150 mia. kr. i de kommende år

Det vil ramme boligejerne, skriver mediet.

"Såfremt institutternes kapitalbehov øges så væsentligt, finder Ekspertudvalget det sandsynligt, at bidragssatserne vil stige betydeligt i de kommende år," fremgår det af udkastet til rapporten, skriver Insidebusiness.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier