EjendomsWatch

København oplever rift om butikslokaler

Antallet af ledige eller udbudte butikslokaler i hovedstaden er det laveste siden 2008, viser statistik. Beliggenhed er blevet mere afgørende for detailkæderne, lyder det fra forsker.

Foto: Colourbox

Der bliver længere mellem ledige butikslokaler i København, skriver Berlingske. Antallet af ledige butikslokaler er det laveste siden 2008, viser den kvartårlige statistik over udbudte erhvervslokaler, om udgives i samarbejde mellem erhvervsportalen Oline, Dansk Ejendomsmæglerforening og Ejendomsforeningen Danmark.

Det er særligt i selve København samt på Frederiksberg, i tårnby og Dragør, at udviklingen ses. Her faldt ledigheden for butikker for tredje kvartal i træk og nåede ned 2,3 pct. ved indgangen til tredje kvartal af 2016.

"Det er rigtig mange detailkæder, som eksempelvis Sportsmaster og TDC, der i de sidste par år har lukket butikker i yderområder og flyttet dem hen på bedre beliggenheder. Vi ved fra flere undersøgelser, at beliggenheden er blevet det vigtigste parameter for butikkerne," siger Dorte Wimmer, forsker i forbrugeradfærd, trends og detailhandel hos Retail Institute Scandinavia, til Berlingske.

Senioranalytiker Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening peger på, at butiksledigheden nu er faldet til 2,3 procent i hovedstadsområdet på baggrund af en stigning i danskernes privatforbrug samt meldinger om stigende omsætning i detailhandlen.

Regionale forskelle i lejeniveauet for butikker

Huslejepriser på himmelflugt hos københavnske butikker

Færre kontorejendomme står tomme

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier