København oplever rift om butikslokaler

Antallet af ledige eller udbudte butikslokaler i hovedstaden er det laveste siden 2008, viser statistik. Beliggenhed er blevet mere afgørende for detailkæderne, lyder det fra forsker.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Der bliver længere mellem ledige butikslokaler i København, skriver Berlingske. Antallet af ledige butikslokaler er det laveste siden 2008, viser den kvartårlige statistik over udbudte erhvervslokaler, om udgives i samarbejde mellem erhvervsportalen Oline, Dansk Ejendomsmæglerforening og Ejendomsforeningen Danmark.

Det er særligt i selve København samt på Frederiksberg, i tårnby og Dragør, at udviklingen ses. Her faldt ledigheden for butikker for tredje kvartal i træk og nåede ned 2,3 pct. ved indgangen til tredje kvartal af 2016.

"Det er rigtig mange detailkæder, som eksempelvis Sportsmaster og TDC, der i de sidste par år har lukket butikker i yderområder og flyttet dem hen på bedre beliggenheder. Vi ved fra flere undersøgelser, at beliggenheden er blevet det vigtigste parameter for butikkerne," siger Dorte Wimmer, forsker i forbrugeradfærd, trends og detailhandel hos Retail Institute Scandinavia, til Berlingske.

Senioranalytiker Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening peger på, at butiksledigheden nu er faldet til 2,3 procent i hovedstadsområdet på baggrund af en stigning i danskernes privatforbrug samt meldinger om stigende omsætning i detailhandlen.

Regionale forskelle i lejeniveauet for butikker

Huslejepriser på himmelflugt hos københavnske butikker

Færre kontorejendomme står tomme

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også