EjendomsWatch

Hemmelighedskræmmeri om nordsjællandsk milliardprojekt

Jurister skal vurdere bud på Vinge Centrum, inden der kan meldes ud om interesserede konsortier til byudvikling for 1,3 mia. kr.

Vinge får sin egen S-togsstation på S-togslinjerne C og H. | Foto: Henning Larsen Architects og Effekt

Fristen er udløbet for prækvalifikationen til udbuddet af byggeriet af Vinge Centrum i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Teknisk direktør i Frederikssund Kommune, Claus Steen Madsen, kan ikke sige noget om, hvor mange konsortier, der har afgivet et bud, eller hvad de eventuelle bud indeholder. Årsagen er, at der er tale om en såkaldt dialogbaseret udbudsproces, som ikke tillader, at parterne udtaler sig om udbuddet på nuværende tidspunkt, forklarer direktøren.

"Jeg har drøftet det med vores advokat, og sagens karakter gør, at vi endnu ikke kan sige noget," siger Claus Steen Madsen til Frederiksborg Amts Avis.

Frederikssund Kommune er gået sammen med Banedanmark, Boligselskabet Rosenvænget, Frederikssund Spildevand A/ S og Frederikssund Vand A/ S om at udbyde et samlet udviklingsprojekt for Vinge Centrum, hvor der skal bygges for op imod 1,3 mia. kr.

Opgaven med at etablere 75.250 kvm byggeretter i Vinge Centrum samt ret til at købe yderligere op til 98.610 kvm byggeretter af Frederikssund Kommune indebærer samtidig en forpligtelse til at etablere Vinge S-togsstation, en ny landskabsbro, 10.000 kvadratmeter almene boliger, lejemål til kommunale aktiviteter, spildevandsanlæg, gravearbejde for vandforsyning, private boliger og erhverv.

Planerne for bydel i Frederikssund får luft under vingerne

Domea skal rådgive i Vinge-projekt til 2 mia. kr.

JJW Arkitekter vinder boligopgave i Nordsjælland

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier