EjendomsWatch

Planerne for bydel i Frederikssund får luft under vingerne

Den nordsjællandske kommune har sendt udviklingen af den kommende bydel Vinge Centrum i udbud. Den forventede værdi runder den halve milliard.

Vinge får sin egen S-togsstation på S-togslinjerne C og H. | Foto: Henning Larsen Architects og Effekt

Udviklingen af Frederikssund Kommunes nye bydel, Vinge, er kommet et stort skridt nærmere, efter kommunen sammen med blandt andet Banedanmark, et boligselskab og lokale forsyningsselskaber har sendt en stor del af udviklingsprojektet i EU-udbud. Det skriver Licitationen.

Udbuddet, der har en anslået samlet værdi på 650 mio. kr., er opdelt i en række delaftaler, hvor Frederikssund Kommune vil indgå en overordnet investeringsaftale med én tilbudsgiver.

Vinge Centrum har et samlet grundareal på godt 19 hektar og omfatter byggeretter på 183.860 kvm, så vinderen får udover de i udbuddet fastlagte opførte byggerier også køberet på op til 98.610 kvm byggeretter.Der skal indgås en OPP-aftale vedrørende de kommunale arealer i Vinge Centrum og opførelse af 5.800 kvm byggeri på de kommunale arealer. Derudover skal der opføres 10.000 kvm almene boliger.

Bydelen bliver færdigudviklet frem mod 2033 og skal fuldt udbygget rumme godt 20.000 indbyggere og 4000 arbejdspladser samt skoler, daginstitutioner, idrætshaller, parkeringshuse og andre faciliteter.

Der er frist for anmodning om deltagelse i udbuddet den 23. august 2016.

PKA investerer i svanemærket boligejendom

Læger og direktører henter solid salgsgevinst på Lyngby-ejendom

Auderødlejren solgt for 16 mio. kr. til erhvervsfolk

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier