EjendomsWatch

Planerne for bydel i Frederikssund får luft under vingerne

Den nordsjællandske kommune har sendt udviklingen af den kommende bydel Vinge Centrum i udbud. Den forventede værdi runder den halve milliard.

Vinge får sin egen S-togsstation på S-togslinjerne C og H. | Foto: Henning Larsen Architects og Effekt

Udviklingen af Frederikssund Kommunes nye bydel, Vinge, er kommet et stort skridt nærmere, efter kommunen sammen med blandt andet Banedanmark, et boligselskab og lokale forsyningsselskaber har sendt en stor del af udviklingsprojektet i EU-udbud. Det skriver Licitationen.

Udbuddet, der har en anslået samlet værdi på 650 mio. kr., er opdelt i en række delaftaler, hvor Frederikssund Kommune vil indgå en overordnet investeringsaftale med én tilbudsgiver.

Vinge Centrum har et samlet grundareal på godt 19 hektar og omfatter byggeretter på 183.860 kvm, så vinderen får udover de i udbuddet fastlagte opførte byggerier også køberet på op til 98.610 kvm byggeretter.Der skal indgås en OPP-aftale vedrørende de kommunale arealer i Vinge Centrum og opførelse af 5.800 kvm byggeri på de kommunale arealer. Derudover skal der opføres 10.000 kvm almene boliger.

Bydelen bliver færdigudviklet frem mod 2033 og skal fuldt udbygget rumme godt 20.000 indbyggere og 4000 arbejdspladser samt skoler, daginstitutioner, idrætshaller, parkeringshuse og andre faciliteter.

Der er frist for anmodning om deltagelse i udbuddet den 23. august 2016.

PKA investerer i svanemærket boligejendom

Læger og direktører henter solid salgsgevinst på Lyngby-ejendom

Auderødlejren solgt for 16 mio. kr. til erhvervsfolk

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier