EjendomsWatch

Domea skal rådgive i Vinge-projekt til 2 mia. kr.

Ifølge en pressemeddelelse skal Domea være bygherrerådgiver på projektet Vinge, der til en start indebærer 110 topmoderne lavenergiboliger ved Frederikssund. Samlet udbudsprojekt løber op i omkring 2 mia. kr.

Foto: PR

I begyndelsen af 2019 står 110 almene boliger i topklasse klar til indflytning i Vinge Centrum lidt uden for Frederikssund. Bag det ambitiøse projekt står Boligselskabet Rosenvænget, der har valgt Domea.dk som bygherrerådgiver, meddeler Domea.dk i en pressemeddelelse.

"Det betyder meget for os at være med i projektet, fordi vi gerne vil være med dér, hvor der sker noget," siger Kim Randrup, formand for Boligselskabet Rosenvænget i Frederikssund, i meddelelsen.

Planerne for bydel i Frederikssund får luft under vingerne

Vinge by er et helt boligkvarter med S-togstation, bibliotek, landskabsbro, grønne områder, erhverv, vandforsyning og spildevandsanlæg, der skyder op fra bunden. Heraf 10.000 kvadratmeter almene boliger.

Det er Frederikssund Kommune, Frederikssund Spildevand, Frederikssund Vand, Transport- og Bygningsministeriet v/Banedanmark samt Boligselskabet Rosenvænget, der står i spidsen for det samlede udbudsprojekt, som kommer til at koste ca. 2 mia. kr.

Udbuddet omfatter 75.250 kvm byggeretter samt købsretten til op til 98.610 yderligere kvm byggeretter, fremgår det.

De 110 boliger, som Boligselskabet Rosenvænget skal opføre, kommer til at koste 238 mio. i byggeomkostninger og får en central placering ved S-togsstationen.

Ifølge projektudviklingschef Karsten Pedersen fra Domea.dk er der tale om almene lejeboliger af høj kvalitet til en overkommelig husleje.

"Den årlige kvadratmeterpris bliver ca. 1075 kroner, hvilket vil sige, at det kommer til at koste lige over 7000 kr. om måneden at leje en treværelses lejlighed på 80 kvadratmeter, siger han i pressemeddelelsen.

Antallet af rum i lejlighederne er fordelt på tre boligtyper, så 20 procent af lejlighederne har to værelser, 40 procent har tre og 40 procent har fire, og kvadratmeterne vil variere fra 70 til 110.

"Ud fra boligtyperne forventer vi, at der vil være en overvægt af små børnefamilier og seniorer blandt lejerne," uddyber Karsten Pedersen.

Boligerne er energibesparende og bliver bygget i gode klima- og miljøvenlige materialer.

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier