EjendomsWatch

Ejendomsmarkedet i Aarhus rykker

Danmarks næststørste by har i de seneste år oplevet en markant vækst i handlen med investeringsejendomme, hvor også de internationale investorer er kommet på banen. Størrelsen på ejendommene kan være en hæmsko for yderligere vækst, lyder det fra kapitalforvalter.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto

I løbet af fem år er det samlede handelsvolumen i Aarhus steget fra 810 mio. kr. i 2011 til 4,5 mia. kr. sidste år. Det skriver Børsen.

Kapitalforvalterne fra Capital Investment har i de seneste år investeret omkring 900 mio. kr. på vegne af den udenlandske pensionsgigant Standard Life i den jyske hovedstad. Reginabygningen og Europahuset repræsenterer værdier for godt 500 mio. kr. Hertil kommer et ejendomskompleks, der bruges af Danske Fragtmænd.

"Det største problem med Aarhus er, at det er svært at finde investeringsemner, der er store nok. Mange af de internationale investorer ønsker en vis kritisk masse, før de ønsker at investere. Men vi har været heldige med at finde ejendomme af en vis størrelse i Aarhus," siger Jesper Damborg, adm. direktør i Capital Investment med base i København, til Børsen.

Han mener, at Aarhus er næste trin for udenlandske investorer, når de vil have yderligere på balancen i Danmark efter gode erfaringer fra København. En opgørelse fra erhvervsmægleren Sadolin & Albæk viser, at stigningen i handelsvolumen i Aarhus ligger langt over en række andre europæiske byer.

Savills Investment Managements danske fortrop har to missioner

Højhusprojekt på vej nær Aarhus Havn

Colliers: For få erhvervslejemål i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier