EjendomsWatch

Aarhus mangler hotelværelser for at fortsætte turistboom

Danmarks næststørste by oplever imponerede vækstrater for turismen, men sakker efter sine nordiske konkurrenter på hotelovernatninger. Turist-direktør tror på, at Aarhus er godt på vej til at tage kampen op.

Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus. | Foto: PR

Aarhus er gået fra knap 400.000 hotelovernatninger i 2000 til knap 661.000 hotelovernatninger i 2014, skriver Århus Stiftstidende. Det er dog ikke lige så godt som Gøteborg og Bergen, de næststørste byer i Sverige og Norge. Her får man besøg af langt flere mennesker på byernes hoteller. Det skyldes, at man har været foran udviklingen i Aarhus, men også en række andre faktorer.

"Den vækst i hotelværelser har de haft meget tidligere i Bergen og Gøteborg. Og Gøteborg har sin lufthavn med rigtigt mange ruter som vækstdriver. Bergen er hjulpet af sin beliggenhed og det faktum, at samtlige krydstogtskibe op og ned ad den norske kyst lægger til i Bergen," siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, til Århus Stiftstidende.

Han er overbevist om, at Aarhus om en årrække vil bide sine konkurrenter i haserne, da Aarhus først for alvor begyndte at få opført ekstra hotelkapacitet i 2012.

I Østergade opførte Scandic et hotel med 228 værelser, tæt på Bruuns Galleri kom Comwell-hotellet med 240 værelser og Cabinn-hotellet i Kannikegade blev udvidet med 200 nye værelser. I M.B. Bruuns Gade i oliefabrikkens gamle bygninger er endnu et hotel under opførelse. Det er lavpris-hotellet Wakeup, der forøger byens hotelkapacitet med 315 værelser.

Aarhus reder op til rekordmange besøgende

Turistorganisation: Aarhus behøver ekstra kongrescenter

Danske hoteller viser positive takter for Scandic

Comwell-hoteller tjener igen penge

 

Mere fra EjendomsWatch

ATP-rekordsalg blev igangsat allerede for et år siden

Et fremadstormende ejendomsmarked var den primære årsag til, at ATP for godt et år siden satte gang i salgsprocessen vedrørerende pensionsinvestorens milliardaktiv North Galaxy i Bruxelles, som ellers var købt som en langsigtet investering så sent som i 2014.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Husbyggeren Hybel optræder sammen med Coop på dagens liste med 12 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier