Colliers: For få erhvervslejemål i Aarhus

Mange erhvervslejemål i Aarhus bliver lavet om til boliger, fordi det giver ejerne en højere huslejeindtægt.
Læge Agnes Winther, Vesterport 3 i Aarhus, er sagt op af sin udlejer. Hele ejendommen skal bygges om til boliger. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Polfoto
Læge Agnes Winther, Vesterport 3 i Aarhus, er sagt op af sin udlejer. Hele ejendommen skal bygges om til boliger. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Polfoto

Psykologer, læger og tandplejere i den centrale del af Aarhus oplever at få deres lejemål opsagt, fordi udlejerne hellere vil omdanne ejendommen til bolig. Det skriver JP Aarhus.

Ifølge direktør Jan Nickelsen, ansvarlig for kontorudlejning hos erhvervsmæglerfirmaet Colliers, bygges mange aarhusianske erhvervslejemål i øjeblikket om til boliger.

"Siden finanskrisen har der ikke været de store huslejestigninger på erhverv, og derfor kan det betale sig at konvertere til lejeboliger, fordi lejerne er villige til at betale en højere husleje. Den motivation er ikke den samme hos erhvervslejerne," siger han til JP Aarhus.

Jan Nickelsen ser dog eksempler på, at priser på erhvervslejemål er på vej op. Det vil enten presse erhvervslejerne ud af bymidten, eller også vil det presse dem over i nybyggeri, som der er mangel på i midtbyen. Han vurderer, at f.eks. læger, tandlæger osv., som praktiserer i centrum, bliver tvunget til at betale mere for lejemål i det eksisterende byggeri, hvis behovet er stort nok.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende