EjendomsWatch

Projektudvikler bejler til byggeri af nyt Aarhus-vartegn

Sammen med investorpartner vil Rune Kilden bygge sidste etape af Lighthouse på Aarhus Havn. Projektet var planlagt til at blive Danmarks højeste bygning, men vanskelige byggeforhold har skrinlagt den vision.

Claus Hommelhoff (tv) og Rune Kilden i oktober 2014 foran byggegrunden foran byggeriet Pakhus 2013, der netop var sat i gang. | Foto: Ida Munch/Polfoto

Projektudvikleren Rune Kilden håber, at han - sammen med investoren Claus Hommelhoff - får lov til at opføre sidste etape af Lighthouse på Aarhus Havn, skriver JP Aarhus.

Bygningskomplekset skulle oprindeligt have huset Danmarks højeste bygning, et tårn på 142 meter, men nu skal projektet gentænkes, fordi jordbundsforholdene er meget vanskelige.

"Vi vil gerne lave et vartegn for byen, og det er vi i fuld gang med at tegne sammen med arkitektfirmaet 3XN, som også udtænkte det oprindelige projekt. Det skal være ikonisk, fordi ejendommen skal ligge ved indsejlingen til Aarhus. Vi forestiller os et tårn af en slags, men det behøver ikke være Danmarks højeste bygning. Man kan diskutere, om en meget høj bygning nu også vil være så fantastisk for bydelen," siger Rune Kilden, der forventer, at sidste del af Lighthouse kan stå færdigt om fire-fem år.

Som investor og idémand var han involveret i opførelsen af første etape af Lighthouse-byggeriet i Aarhus Ø, et projekt, der virkede som katalysator for hele den udvikling, som nu er i gang i den nye havneby.

Aarhus går fra stor by til storby

Aarhus oplever rift om Bjarke Ingels-boliger

Rigmand fra Aarhus snubler over indbringende ejendomsprojekt

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier